Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, po długich testach został włączony dla wszystkich nowy nagłówek.

Miałem z nim spore problemy, mam nadzieje że wygląda dobrze pod każdą przeglądarką.

W prawej środkowej części widoczne są najnowsze wiadomości ze świata robotów, poniżej będę umieszczał krótkie newsy i ogłoszenia.

Proszę o zgłaszanie wszystkich jego błędów w tym temacie, podając typ systemu i przeglądarki oraz screen prezentujący błąd.

Liczę również o komentarze. Na początku możecie czuć się trochę zagubieni, ale po dłuższym używaniu staje się on bardzo wygodny.

Nowy nagłówek prezentuje się bardzo ładnie, ale mam problem z czymś innym. Bardzo denerwuje mnie żółty komunikat u samej góry, o tym, że blokuje reklamy. Teraz dodatkowo gryzie on się z nowym nagłówkiem i wygląda to paskudnie. Normalnie nie było by problemu, tylko nie mogę sobie poradzić z wyłączeniem AdBlocka. Szukałem w opcjach swojej przeglądarki i nic takiego nie mogę znaleźć. Niestety nie posiadam też takiej ładnej, czerwonej tabliczki z napisem ABP w prawym górnym rogu ekranu. Proszę więc albo o podpowiedź jak to odblokować albo jak inaczej pozbyć się tego komunikatu. Używam Mozilli Firefox wersja 3.6.3.

Screen:

Przy okazji chciałem też poruszyć jeszcze jeden problem, mianowicie jak widać na załączonym wyżej screenie cały czas mam 2 posty w nieprzeczytanych, jednak w rzeczywistości są one przeczytane (chodzi o te na samym dole z kosza, dokładny link)

Nie przeszkadza to jakoś bardzo, ale jak by dało się z tym prosto zrobić to byłoby lepiej 😉. Sorki, że trochę OT się zrobił.

Natanoj, dzięki za zwrócenie uwagi na temat tej informacji o reklamach poprawię ją (tak aby była wyświetlana "ładniej"). W przyszłości i tak zmieni się forma tego komunikatu.

Wyślij mi na PW screen z przeglądarki z menu narzędzia -> dodatki, to pomogę rozwiązać Twój problem.

Cieszę się, że nowy nagłówek się podoba.

Co do nieprzeczytanych postów "widmo", było już o tym mówione kilku krotnie, czasami występują takie błędy wtedy trzeba klikać w "Oznacz wszystkie posty jako przeczytane", link widać nawet na screenie, który wrzuciłeś.

Nowy nagłówek prezentuje się bardzo ładnie, ale mam problem z czymś innym. Bardzo denerwuje mnie żółty komunikat u samej góry, o tym, że blokuje reklamy. Teraz dodatkowo gryzie on się z nowym nagłówkiem i wygląda to paskudnie. Normalnie nie było by problemu, tylko nie mogę sobie poradzić z wyłączeniem AdBlocka. Szukałem w opcjach swojej przeglądarki i nic takiego nie mogę znaleźć. Niestety nie posiadam też takiej ładnej, czerwonej tabliczki z napisem ABP w prawym górnym rogu ekranu. Proszę więc albo o podpowiedź jak to odblokować albo jak inaczej pozbyć się tego komunikatu. Używam Mozilli Firefox wersja 3.6.3.

Skoro juz offtopujemy...

Narzędzia --> Adblock Plus - ustawienia --> dodaj filtr --> "@@||forbot.pl^$document" (bez "")

pozdrawiam,
gogowitczak

A mnie osobiście najbardziej podobają się te gradienty na przyciskach, kolor menu rozwijanego i srebrna ramka 😉

Teraz brakowałoby jeszcze tylko jakiejś galerii robotów, takiej dodatkowej. Nie tak jak jest na głównej, tylko przewijalna, zdjęcie główne + kilka pierwszych słów z tematu. Wiem, że niby od tego jest główna, ale i tak byłby to fajny bajer. Co prawda nie wiem jak z zaimplementowaniem czegoś takiego, no ale...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...