Armir Napisano Czerwiec 19, 2010 Udostępnij Napisano Czerwiec 19, 2010 Witam Mam pytanko czy te silniki klik będą lepsze od tych Wydaje min się że przekładnia planetarna jest lepsza od tej mobotoskiej. Ile kręcą te silniki z mobotu pod obciążeniem?? Może macie gdzieś źródło fajnych silników. Silniki potrzebne są do lf. __________ Komentarz dodany przez: Treker Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Czerwiec 19, 2010 Udostępnij Czerwiec 19, 2010 Mobotki nie są dostępne, te dunkermotoreny są świetne, ale cięzkie jak na LF i mają spore wymiary i wysokie napięcie zasilania. Najlepsza opcja jesli chodzi o LF i małe roboty mobilne to chyba silniki z Pololu, takie jak są zainstalowane w 3pi i striderze2 (i z resztą w najlepszych, czołówkowych polskich i zagranicznych robotach) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
TIMONek Czerwiec 19, 2010 Udostępnij Czerwiec 19, 2010 Te dunkery nie będą zbyt rewelacyjne do LF. Robot nie będzie Ci wystarczająco szybko reagował. Za tą samą cenę możesz kupić silnik na pololu, który jest montowany w 3PI i zdecydowanie lepszą konstrukcje jesteś wtedy w stanie wykonać 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Czerwiec 19, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 19, 2010 Tylko 3pi jest dosyć lekki tak samo jak i strider2. Myślę o troszkę cięższej konstrukcji. Co byście polecili dla robota około 1kg. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
TIMONek Czerwiec 19, 2010 Udostępnij Czerwiec 19, 2010 Cięższa konstrukcja oznaczaa konieczność kupienia dobrych silników - szybkich z dobrym momentem. Stąd jeśli zamierzasz powalczyć w jakiś zawodach to musisz się liczyć z wydatkami z całą pewnością większymi niżeli w przypadku lekkiego robota a'la 3PI. Oczywiście możesz spróbować z tymi dunkerami, bo stosunek ceny do jakości mają bardzo dobry. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 19, 2010 Udostępnij Czerwiec 19, 2010 Możesz też rozejrzeć się za silnikami jakie miałem w Feniksie (link w podpisie), można byłoby z nich jeszcze trochę więcej wycisnąć. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Czerwiec 19, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 19, 2010 Treker jak je znalazłeś na allegro pod jakim hasłem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Czerwiec 19, 2010 Udostępnij Czerwiec 19, 2010 Ja mam identyczne, nieużywane, gdybyś chciał mogę je sprzedać po kosztach, bo raczej ich już używał nie będę. Cena to 50zł/szt. oczywiście mam 2 sztuki na sprzedaż gdybyś chciał. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Czerwiec 20, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 20, 2010 Jednak zbuduje lżejszego lfa. Sabre ile kosztowała przesyłka z pololu. http://www.pololu.com/catalog/product/1093 Ten silnik jest razem z mocowaniem ?? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Czerwiec 20, 2010 Udostępnij Czerwiec 20, 2010 Wszystko zależy od tego ile kupujesz, najtańsza to 8,95$, nie, silniki są same, mocowania kupujesz oddzielnie czarne , białe. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Czerwiec 20, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 20, 2010 Sabre nie masz może tych silników jak w striderze2 więcej ?? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Czerwiec 20, 2010 Udostępnij Czerwiec 20, 2010 Te co zamówiłem, są już podzielone (kupowałem dla siebie, trekera i mskojon'a). Zamówiłem w czwartek dla innego forumowicza. Jeśli chcesz mogę również zamówić i dla ciebie, szczegóły na PW. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 20, 2010 Udostępnij Czerwiec 20, 2010 Ja mógłbym mieć jeden komplet silniki + koła + obejmy, ale tanio to nie wychodzi - więcej informacji na PW. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Lotnik Lipiec 11, 2010 Udostępnij Lipiec 11, 2010 http://www.pololu.com/catalog/product/1093 Mam kilka nowych sztuk, niestety z przełożeniem 1/100, 1/60 i znajdzie się 1/50 (średnica trzpienia 2mm). Jakby ktoś ewentualnie był zainteresowany, to proszę o info. Mam też kilka "gołych", czyli bez przekładni. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
dziadek46 Lipiec 11, 2010 Udostępnij Lipiec 11, 2010 Mam kilka nowych sztuk, niestety z przełożeniem 1/100, 1/60 Te by mnie interesowały, po ile za sztukę?. 1szt 1:100 i 1 szt 1:60. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »