Skocz do zawartości

Silniki do FTL - opinie

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam

Mam pytanko czy te silniki klik będą lepsze od tych Wydaje min się że przekładnia planetarna jest lepsza od tej mobotoskiej. Ile kręcą te silniki z mobotu pod obciążeniem?? Może macie gdzieś źródło fajnych silników. Silniki potrzebne są do lf.

Komentarz dodany przez: Treker

Mobotki nie są dostępne, te dunkermotoreny są świetne, ale cięzkie jak na LF i mają spore wymiary i wysokie napięcie zasilania. Najlepsza opcja jesli chodzi o LF i małe roboty mobilne to chyba silniki z Pololu, takie jak są zainstalowane w 3pi i striderze2 (i z resztą w najlepszych, czołówkowych polskich i zagranicznych robotach)

Te dunkery nie będą zbyt rewelacyjne do LF. Robot nie będzie Ci wystarczająco szybko reagował. Za tą samą cenę możesz kupić silnik na pololu, który jest montowany w 3PI i zdecydowanie lepszą konstrukcje jesteś wtedy w stanie wykonać 🙂

Tylko 3pi jest dosyć lekki tak samo jak i strider2. Myślę o troszkę cięższej konstrukcji. Co byście polecili dla robota około 1kg.

Cięższa konstrukcja oznaczaa konieczność kupienia dobrych silników - szybkich z dobrym momentem. Stąd jeśli zamierzasz powalczyć w jakiś zawodach to musisz się liczyć z wydatkami z całą pewnością większymi niżeli w przypadku lekkiego robota a'la 3PI.

Oczywiście możesz spróbować z tymi dunkerami, bo stosunek ceny do jakości mają bardzo dobry.

Możesz też rozejrzeć się za silnikami jakie miałem w Feniksie (link w podpisie), można byłoby z nich jeszcze trochę więcej wycisnąć.

Ja mam identyczne, nieużywane, gdybyś chciał mogę je sprzedać po kosztach, bo raczej ich już używał nie będę. Cena to 50zł/szt. oczywiście mam 2 sztuki na sprzedaż gdybyś chciał.

Te co zamówiłem, są już podzielone (kupowałem dla siebie, trekera i mskojon'a). Zamówiłem w czwartek dla innego forumowicza. Jeśli chcesz mogę również zamówić i dla ciebie, szczegóły na PW.

Ja mógłbym mieć jeden komplet silniki + koła + obejmy, ale tanio to nie wychodzi - więcej informacji na PW.

• 3 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...