Skocz do zawartości

Problem z pinem MISO na nodeMCU

Pomocna odpowiedź

(edytowany)
8 minut temu, ethanak napisał:

Przez szybę raczej wątpię żeby zatrybił. 

Tak samo pomysłem, bo gdzieś mi ta szyba nie pasowała😉 ale z ciekawości (w przyszłości może się przydać) myślę sobie..zerkne co w netach piszą, i pierwsze z brzegu... https://thecustomizewindows.com/2019/07/esp32-arduino-glass-touch-button-cheap-diy-method/ (tylko że chlopina nie podała grubości szyby)

Edytowano przez farmaceuta

Ciekawe - będę musiał kiedyś wypróbować.

Rozumiem, że nie jest przewidywane aby ktoś chciał zadzwonić domofonem w zimie bez zdejmowania rękawiczek...

• Lubię! 1
21 minut temu, ethanak napisał:

w zimie bez zdejmowania rękawiczek...

Cenna uwaga, ktoś da linka do ślicznych monostabilnych?

Myślałem wcześniej o jakimś steampunku🤔😁 i takich dźwigniowych, samolotowych, ale nie wiem czy są w wersji IP65😁.

Co mam więc zrobić, zwykły guzik, niee, to lepiej wcale. Musi być INNE.

Poszukam, a przy okazji sprawdzę z tymi rękawiczkami przez szkło. Jednak marnie to widzę.

Ja bym jednak tak szybko z dotyku nie rezygnował...pamiętać trzeba że używając telefonu też trzeba rękawiczki ściągać, a używamy tel. ciągle i nie zależnie od warunków pogodowych...więc chyba nikt łaski nie zrobi jeśli będzie musiał ściągnąć rękawice żeby paluchem coś kliknąć 😜

9 godzin temu, farmaceuta napisał:

więc chyba nikt łaski nie zrobi jeśli będzie musiał ściągnąć rękawice żeby paluchem coś kliknąć

To zależy czy temu komuś zależy na kliknięciu i zrobi wszystko żeby kliknąć, czy Tobie zależy na tym żeby temu komuś kliknięcia nie utrudniać (vide kurier z Pewnej Znanej Firmy który z dziką przyjemnością napisze "nie zastałem odbiorcy").

Ot, ergonomia...

BTW Nie wiem jak tam u Was, ale tu zimą potrafi nieźle piździć (szczególnie w otwartym terenie)...

10 godzin temu, SOYER napisał:

Musi być INNE.

Wspominałeś coś o steampunku? No to jakaś gustowna wajcha, a pod obudową ukryty porządny przycisk. Wajcha nie musi być wodoszczelna...

(edytowany)

To może jakiś dotykowy panel rezystancyjny? Na całość, zamiast cienkiej szybki. Nie wiem, jak to ma wyglądać, nie musi nawet z wyświetlaczem pokrywać się, można podkleić od spodu "przyciski", żeby wiedzieć, gdzie celować palcem.

Edytowano przez matsobdev

Ewentualnie jakąś klawiaturkę z tact switchami pod spodem i elastycznym miejscem do wduszania (coś w stylu klawiatury membranowej) - tylko nie wiem jak to zadziała przy -20°...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...