Skocz do zawartości

Czym wiercicie pcb?

Pomocna odpowiedź

Nawet lepiej, zamiast tych zestawów 300-30 albo 300-1/55, jest też Hobbytable, cena taka sama jak 300-1/55, wałek też jest i są dodatkowo właśnie uchwyt wiertarski i wiertełka, tylko to już 300 się robi, a nie 200.

Ja też się skłaniam ku Dremelowi, ale zawsze muszę wszystko dokładnie wiedzieć zanim kupię, żeby potem móc się tydzień zapewniać, że dobrze zrobiłem 😃

KD93, mój Dremel jest "made in Mexico", nie wiedziałem, że teraz tam wszystko produkują 😉

Tak, alufelgi do samochodów też są "Made in Germany" bo tam je pakują 😉

Kilka lat temu kupiłem za ok 80zł miniszlifierkę firmy "verto" z zestawem końcówek i przejściówek(3mm, 2,1mm i 1mm-pasują narzędzia od dremli i proxtonów). Zestaw końcówek wywaliłem(jakość zerowa) i zastąpiłem markowymi. Za 20zł kupiłem kilka szt. tarcz proxtona razem z piastą. Do tego kilka wierteł(<10zł) i za ~100zł mam solidne narzędzie 🙂 Moc nie jest powalająca(do dłuższych cięć się nie nadaje), ale do wiercenia w laminacie, aluminium, przycinania prętów i rurek węglowych, alu a nawet stalowych wystarcza w zupełności.

[offtopic]

Pracowałem kiedyś w ramach praktyk w zakładzie pod Bydgoszczą przy produkcji zasilaczy "made in germany" 🙂

[/offtopic]

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...