Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Był to przypadek, i miałem niezłą zagwozdkę czym to było spowodowane, do momentu otwarcia obudowy. Stało się to chyba po jakimś większym upadku, jeden z tych ograniczników zabezpieczających akumulator przed wkręceniem w koła się odłamał i zablokował koło, ale po przylutowaniu go na nowo problem już nie wystąpił.

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesiące później...

Bobby, gdybym ja pytał o wymiary, to wiedząc że max rozmiar dla minisumo jest 100x100mm i większość robotów w tych wymiarach oscyluje, interesowała by mnie wysokość 😉

No w sumie trochę głupi jestem. Koła mają średnicę 25mm o ile dobrze pamiętam, grubość korpusu teoretycznie niecałe 20mm, ale na zawodach występuje z obciążeniem, które to dodaje mu z 10mm.

Robota nie miałem okazji na razie zobaczyć w rzeczywistości ale znam osobę która się na Nugget'sie wzoruje. Konstrukcja prosta mechanicznie (proste rozwiązania są często najlepsze:)). Ocena 7/10 głownie za osiągnięcia tego robota w turniejach (nie musi wyglądać jeśli wygrywa).

(nie musi wyglądać jeśli wygrywa)

Z wyglądem wg. mnie nie jest źle, chyba że się po prostu przyzwyczaiłem.

znam osobę która się na Nugget'sie wzoruje

Też taką znam 😅

• 3 miesiące później...

Nugget w postaci takiej, jakiej jest w pierwszym poście powoli przestaje istnieć (w nienaruszonym stanie została już chyba tylko płytka PCB):

Równolegle z Hornetem powstaje nowa wersja Nuggeta:

Tym razem bardziej przemyślana (estetyczniejsza? 😋), rozkładalna wersja 🙂 Aluminium + laminat + stal + stal nierdzewna + mosiądz.

• 1 miesiąc później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...