Skocz do zawartości

Nugget

Bobby

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

No wreszcie opisał 😋 Bardzo fajna konstrukcja 😉 no i ja mam zdjęcia więc je załaduje. I w cale nie jest brzydki 😉 No i miedziany kolor też był fajny 🙂

oto zdjęcia z budowy 😉

• Lubię! 1

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Ja tak przy okazji się zastanawiam, czy organizatorzy zwyczajnie nie wpadli na ten pomysł czy może im się nie chce.. by nad ringiem umieścić dobrą kamerę HD z ustawioną ostrością na sztywno? I po zawodach umieścić filmy ze wszystkich walk. To samo z torem do LF.

Co do Bobby'ego - podobała mi się ta walka, gdzie robot się nie ruszał i dopiero jak przeciwnik się zbliżył - zaatakował. Przebiegłe 😉

Gdzieś tak do końca października wyglądał ładnie, potem zabrałem się za lutowanie 😋 Dżony, dzięki, komuś chyba wysyłałem też paczkę zdjęć z samą pcb, jakieś porównanie wysokości z pępkiem3 było itp, więc jak by to ktoś miał, to byłbym wdzięczny 🙂

Marooned, Ringów na RA na przykład było sporo - po jednym na dwie grupy, grup było chyba 8. W samym minisumo. Do sumo był chyba tylko jeden, ale nie wiem, no i trasa LF.

😃 Fajny filmik, bo pokazuje to ze roboty Mini Sumo do najinteligentniejszych nie należą, w ostatniej walce roboty zaczęły kręcić się w koło i żaden nie umiał zaskoczyć że tak się dzieje i tego wykorzystać.

Inna rzecz jaką tu widać w walce z robotem gąsienicowym, to to że robot na gąsionkach musi być albo sprytniejszy, albo mieć osłony (spojlery) które nie pozwolą pod nie mu niczym podjechać.

A tak na marginesie dla czego start wyglądał chaotycznie na tych zawodach Myślałem że regulamin jasno określa jak mają być ułożone roboty przy starcie. A tu widać wolność Tomku w swoim domku.

Nie chaotycznie - rzut monetą, wygrany stawia swojego robota jako pierwszy, potem przeciwnik. A potem wygrany stawia pierwszy, drugi przegrany. Tylko w ćwierćfinale bodajże (walka z niebieskim, puszkowatym robotem) sędzia w drugiej i trzeciej rundzie kazał ustawić roboty, tak jak on chciał, pierwsza losowanie.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.