magicmarcus Kwiecień 13, 2008 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2008 Co do LI-ion i Li-pol to aku z komórek zupełnie się do tego nie nadają, ponieważ one w ogóle nie są przystosowane do większych prądów. Tak właśnie sobie teraz pomyślałem, że one mają taką pojemność tylko po to aby dłużej działały. Póki co jednak pozostanę przy Ni-MH, do testów na pewno wystarczy (generalnie do testów wykorzystuję zasilacz sieciowy). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gość Kwiecień 13, 2008 Udostępnij Kwiecień 13, 2008 Głównym powodem prądożerności serw jest fakt, że pobierają prąd by utrzymać zadane położenie. Gdyby udało Ci sę wymyślić coś co mechanicznie zablokuje ramie, w pozycji ustalonej przez serwo, to byś bardzo drastycznie zmniejszy pobór prądu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
magicmarcus Kwiecień 13, 2008 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2008 Mam zamiar zrobić tak aby ręce robota, kiedy są nie używane były do dołu. Wtedy serwa będą najmniej obciążone. PS. Znacie kogoś, kto dobrze i tanio robi płytki drukowane?? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 13, 2008 Udostępnij Kwiecień 13, 2008 A nie lepiej samemu coś popróbować wytrawić? Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
magicmarcus Kwiecień 13, 2008 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2008 Pewnie, że lepiej 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Decado Kwiecień 13, 2008 Udostępnij Kwiecień 13, 2008 Magicmarcus, jeśli masz problemy z trawieniem to zgłoś sie do mnie na gg to ci pomogę. Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gość Kwiecień 17, 2008 Udostępnij Kwiecień 17, 2008 Gdzie i czym ciąłeś plaxy? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
magicmarcus Kwiecień 18, 2008 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 18, 2008 Pleksę wyciął mi pewien sprzedawca z allegro, który trudni się wycinaniem liter reklamowych z pleksi. Przesyła mu się rysunek w corelu i za parę dni przychodzą wycięte elementy. Ręcznie nigdy bym nie wykonał tych elementów z taką precyzją 😉 ... Prace nad robotem trwają (głównie szukanie silników - chyba jednak kupię takie modelarskie zamiast tych z wkrętarek). Przyszły już też serwa. Niedługo pierwsze testy. Część elektroniki też już skompletowana (na sterownik serw, na sonar, na czujniki dźwięku, programator usb (zmieniłem płytę główną i nie mam ani lpt ani com 🙁 ). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 19, 2008 Udostępnij Kwiecień 19, 2008 Nie mogę doczytać jaka to plexa 5 czy 2 mm? Czy precyzja wycinania przez te maszyny, które wycinają litery jest dobra? Są jakieś specjalne kleje to plexy? Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
magicmarcus Kwiecień 19, 2008 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 19, 2008 Plaxa ma 3mm grubości. Precyzja wycinania jest bardzo dobra. Wiem tylko o jednym ograniczeniu: maszyna wycina otwory minimum 4mm. Ale wycięcie ich jest idealne i powtarzalne na wszystkich elementach. Co do kleju to nie wiem ale myślę, że napewno w castoramie by się znalazł. Ja wszystko łączę śrubkami. ... Właśnie pierwsze testy serw już za mną. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 19, 2008 Udostępnij Kwiecień 19, 2008 Te 3mm wystarczają? konstrukcja nie ugina się/chwieje? Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
magicmarcus Kwiecień 19, 2008 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 19, 2008 Nie, nie chwieje się. Wszystko jest skręcone poprzez kątowniki aluminiowe śrubkami, więc jest stabilne. A pleksa o dziwo jest twarda i sztywna. Nawet mam wrażenie bardziej kruchości niż elastyczności. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 19, 2008 Udostępnij Kwiecień 19, 2008 To fajnie, chyba też się zdecyduje na plexe w moim nowym robocie. Kiedy można się spodziewać jakiś większych zmian w Waszej konstrukcji 😉 ❓ Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Maj 10, 2008 Udostępnij Maj 10, 2008 Jakieś postępy? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
JStan Maj 11, 2008 Udostępnij Maj 11, 2008 Chyba pracują 🙂 Pleksy używa sie dzis często, chociażby model ARM1 prod. Sommertech. Jednak do mnie pleksa nie przemówiła. Już bardziej LEXAN który stosuje lynxmotion(też cięty laserowo) Co do łączenia pleksy to poza wierceniem(trzeba uważać - krucha) i łączeniem śrubami(też uważać - krucha) pozostaje klejenie, zwykły klej cyjanoakrylowy, choć połączenie jest jakby to powiedzieć, nie ufałbym mu tak... Kleiłem jedną obudowe do sterownika oświetlenia, był na elektrodzie są też zdjęcia. Pleksi wycinali mi laserowo(firma Light Plastics) wg projektów i kleiłem ją klejem od nich dostarczonym, nazywał się cosmoplast 500. Pleksi miałą grubość 4mm, faktycznie dobra pleksa jest bardziej krucha niż elastyczna - zaleta. Czekam na efekty pracy, interesują mnie te serwa i elektronika sterująca. Za 8 serw dałeś 160zł, coś tanie te serwa...(nie będzie problemu z zbyt małym momentem obrotowym??) Dobre swero musi kosztować. I jak rozwiązane będzie sterowanie, mikrokontroler itp?? Pozdrawiam!! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »