Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Bardzo ciekawa konstrukcja! Wprawdzie rażą w oczy te płytki (cynowanie masz The Best 🤣 ) i plątanina kabli, ale elektronika nadrabia całość. Póki LF mnie interesowały bardziej niż MS myślałem właśnie nad wykonaniem podobnego - bramki + wzmacniacze operacyjne 😉

Widzę, że kolega mieszka całkiem blisko 😉

Robocik kojarzy mi się ze starymi płytami głównymi ^^ mieliśmy taką w szkole kiedyś xd Robocik oryginalny i czadowy a zarazem estetyczny : ) Piwo dla Ciebie ^^

Wprawdzie rażą w oczy te płytki (cynowanie masz The Best 🤣 ) i plątanina kabli, ale elektronika nadrabia całość.

Co do plątaniny fakt, mnie też to razi, były dwa wyjścia: albo przerabiać całą płytkę czyli zmiana ustawień, a co za tym idzie zmiana wymiarów, z góry odpadło, drugim było schowanie ich pod spód, no ale to takie oszustwo by było 😃

Hmm, obfite cynowanie, faktycznie dużo może powiedzieć o danej osobie, spokojnie normalnie lutuje inaczej, lecz czasem głupie pomysły do łba przychodzą, np. ten...

P.S. No całkiem blisko mieszkamy, może kiedyś będzie jakieś starcie...

Robot super. Cieszę się że jest to robot bezprocesorowy bo sam takie projektowałem. Oby tak dalej ci to szło a na pewno kiedyś będziesz jednym z najlepszych robotyków w polsce, jak i na świecie.

Robocik fajny. Dałem 4 punkty tylko dla tego że nie ma schematu.

W sumie konstrukcja bez UC to rzadkość, ciekawe kiedy ktoś zaprezentuje konstrukcje na GALu16V8 albo jakim CPLD ?

Widzę pewne poruszenie z racji braku schematu, a dokładniej braku funkcji na bramkach i rozwiązania biegów (jakieś takie przeczucie), cóż 😃 powiedzmy, że dotrwamy do liczby 6 próśb i rozrysuje to jak najdokładniej będzie się dało...

Widać, nawet po treści posta, że się tym pasjonujesz i to się bardzo liczy. Analiza znanych sobie narzędzi i synteza projektu. Jak teraz przełożyłbyś swoje niekonwencjonalne i jak widać skuteczne myślenie na inne platformy o dużo większych możliwościach to prognozuje spore sukcesy.

Dołączam się do przedmówców(licznik++ 😋 ), tym bardziej w przypadku takiej konstrukcji, chętnie rzuciłoby się na schemat , bo jak to mawiają, obraz wart jest więcej niż 1000 słów 🙂.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...