Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Wyłapałem trochę potencjalnych zwarć lub innych nieprzyjemności. W niektórych miejscach to tak trochę "chojraczenie" (tak wiem, dziwnie to brzmi 🤣 ), ale lepiej mieć pewność niż szukać błędu po polutowaniu płytki 😉 W większości przypadków (jak nie wszystkich) wystarczy poprzesuwać ścieżki i po kłopocie 😉

• Pomogłeś! 1

Mam nadzieję że wszystko już dobrze (ścieżki przy mostku między padami na TOP'ie zostawię takie a przed wytrawianiem trochę zeskrobię te pady ):

Masz na prawdę sporo miejsca na warstwie BOTTOM. Porozbijaj te elementy, żeby nie były tak poskupiane w określonych miejscach. Zaznaczyłem ci jeszcze kilka miejsc, o które miałbym obawy:

BTW.

Nie żeby mi to przeszkadzało, ale staraj się dawać Pomógł, jeśli ktoś ci na prawdę pomógł 😉

• Pomogłeś! 1

Już poprawiam dzięki !!! Zawsze staram się dawać pomógł bo wiem że wolisz to od piwa. 😉 Trochę ciężko będzie z tą ścieżką przy prawym dolnym tranzystorze...

[ Dodano: 31-03-2012, 07:10 ]

Poprawiłem i zabieram się za termotranswer

[ Dodano: 31-03-2012, 07:39 ]

Nawet drc nie pokazuje błędów:

Jak dla mnie to poprawił bym niektóre ścieżki zasilania bo np. pod prockiemmasz cieńsze niż normalnie. Jak robisz ręczenie to w przypadku zwarcia w miejscu padów można trochę zdrapać toner przed trawieniem igłą albo cyrklem.

Masz też sporo nie połączonych ścieżek i przelotek - krzyżyk w miejscu przelotki oznacza brak połączenia, a łączenie kablem wygląda dość nie estetycznie.

Krzyżyki poprawię. Z tego pierwszego zdania to mało co można zrozumieć chyba chodziło Ci żebym powiększył ścieżki pod prockiem (jakim napisem) ? A o zeskrobywaniu wiem - kilka razy musiałem niestety użyć tej techniki.

[ Dodano: 31-03-2012, 15:04 ]

Jeśli ktoś by mógł to proszę o sprawdzenie płytki ( mam odtłuszczony laminat i nie chcę zwlekać ):

Zaznaczyłem miejsca do poprawek.Co do ścieżek to niektóre ścieżki u ciebie mają różne grubości, szczególnie zwróć uwagę na ścieżki prądowe bo mogą się poprzepalać w cieńszych miejscach.

Jak nie masz miejsca to pocynuj grubiej na zwężeniach.

Tylko nie wiem o co chodzi. Te ścieżki przy TSOP'ach są takie teraz a przy termotranswerze zeskrobię trochę oba pady po bokach. A co jest złego z przelotką przy stabilizatorze ? 😉

Zdjęcia wytrawionej i pocynowanej płytki:

Nie wiem czemu na zdjęciach widać na powierzchni mas takie fale ( na żywo tego aż tak bardzo nie widać 😉

[ Dodano: 02-04-2012, 05:27 ]

Powierciłem otwory - przelotki ładnie nachodzą na siebie, tylko w dwóch miejscach nie pokryły się idealnie. 😉

Niestety płytkę muszę robić od nowa... :-> eagle nie połączył mi kilku ścieżek z tsopów , poza tym mostek ledwo się mieści i pewnie by szorował po podłożu.

Tutaj zamieszcam moje ostatnie wypociny ( wiem że będę robił ją od nowa, ale proszę o sugestie odnośnie rozmieszczenia megi i mostka (na górze muszę mieć wolny prostokąt ok 1.2cm x 3.5cm) )

1.Masz pełno niepołączonych ścieżek (żółte ścieżki) - połącz je

2.Nie które ze ścieżek są w jednych miejscach cieńsze w niektórych grubsze w szczególności zwróć uwagę na zasilanie i silniki.

Jakie stosujesz silniki bo dla pololków te ścieżki są trochę za wąskie.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...