Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

O jejku popatrz na te ścieżki są prowadzone pod każdym kątem - nie wiem jak Ty ale ja po prostu na to patrzeć nie mogę. Prowadząc tak grube ścieżki przy procku masz gwarantowane spięcie.

EDIT: Aha i nie polecam robienia przelotek pod prockiem (chyba że robisz w firmie która ( chyba ) metalizuje otwory )

• Pomogłeś! 1

Poprzesuwałem przelotki spod mostków zasilanie procesora zmieniłem na 24 milsy zasilanie mostków 32 milsy, ścieżki sygnałowe 16 mils, przelotki i przedłużenia GND 16 mils.

To nie antenki tylko Eagle czasami nie połączył mas i musiałem mu w tym pomóc. 😅

Zaktualizowałem zdjęcia w poście u góry i już ich nie ma.

Chyba będę robił płytki w Satlandzie.Można prosić o sugestie co zrobić ze ścieżkami od silników i zasilaniem, bo jak będę miał soldermaskę to raczej nie pocynuję ich grubiej.

Czujniki - Bottom

Czujniki - top

Płyta główna - Bottom

Płyta główna - Top

Czujniki warstwa bottom- 2 wiszące przelotki i dalej polecam Ci wyrównanie ścieżek na bottomie płyty głównej. a przy mostkach te ścieżki nie mogły byś bardziej pokręcone ? 🤣 radzę Ci zrobić między nimi trochę odstępu bo zwarcia gwarantowane.

• Lubię! 1
Chyba będę robił płytki w Satlandzie.

Sądzę, że nie przyjmą do realizacji - zbyt duże ryzyko powstania zwarć, na źle prowadzonych ścieżkach.

Moim zdaniem, powinieneś rozpocząć od nowa, by nie tracić czasu i pieniędzy na płytkę, którą będziesz kaleczył nożykiem eliminując zwarcia, o nieprawidłowym rozmieszczeniu kondensatorów filtrujących już tylko wspomnę (po raz N-ty).

Gdy się człowiek spieszy, to się ....

• Lubię! 1

Poprawiona płytka - w DRC tylko Stop Mask i kilka Width, ale to chyba chodzi o warstwę opisową.

Na warstwie top po lewej od Uc masz dwie brzydko zdeformowane ścieżki ( narysuj je pod takim kątem jak pozostałe)

Na warstwie bottom ścieżki pod Uc masz prowadzone pod różnymi kątami.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...