Skocz do zawartości

Mostkowanie TB6612

soban

Pomocna odpowiedź

Witam.

Chciałbym was prosić o sprawdzenie poprawności połączeń mostka ponieważ nie jestem w 100% pewien czy dobrze to zrobiłem, a że będę dawać płytkę do SATLANDU i posiadam na niej 4 takie mostki to przydałaby mi się Wasza pomoc. Jak w temacie jest to mostek TB6612 bez kondensatorów itp które dodam zaraz po zaakceptowaniu przez Was tego projektu. Postarałem się ułatwić życie i w lewym dolnym rogu rozpisałem nóżki mostka. Dodatkowo przy każdym wyprowadzeniu napisałem co połączyłem ze sobą - z których nóżek pochodzi dane wyjście na procesor. Chodzi mi tylko o to czy poprawnie to ze sobą zmostkowałem tak by wszystko poprawnie działało.

Za pomoc bardzo dziękuję

Pozdrawiam.

TB6612.thumb.JPG.7cde54a26c3835a881a12a59e86797f9.JPG

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Tak masz rację płytka robiona bez schematu ponieważ chcę to zrobić odręcznie wszystko co nie oznacza że nie mam takiego zrobionego a tu wycinek o który prosiłeś proszę Cię bardzo : )

Przepraszam, że odkopuję temat, ale mam takie krótkie pytanie odnośnie właśnie mostka TB6612 i pomyślałem, że lepiej je zadać w już gotowym temacie niż zakładać specialnie nowy.

Otóż pin STBY, czy można go na stałe podłączyć do VCC żeby był na nim stan wysoki jeżeli nie chcę kożystac z Standby Mode?

Jeżeli tak to czy można tak bezpośrednio czy przez jakiś rezystor/jaki/?

Otóż pin STBY, czy można go na stałe podłączyć do VCC żeby był na nim stan wysoki jeżeli nie chcę kożystac z Standby Mode?

Można go podłączyć na stałe do Vcc jeśli nie będziesz korzystał z tego uśpienia. On jest podciągnięty wewnętrznie rezystorem 200k do GND więc za dużo też tamtędy nie będzie uciekać.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...