Skocz do zawartości

MacLiner 2.0

MacGyver

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Super robot, ciekaw jestem osiągów tego robota. Gdzie jest płytka z modułem bluetooth? Bo na zdjęciach jej nie widzę. Na czym polega czyszczenie gumą do włosów? Smarujesz je tylko, czy smarujesz i wycierasz czy jak?

Aktualnie nie posiadam zdjęcia. W rzeczywistości jest ona przymocowana do baterii na rzep. Ozyszczenie polega na posmarowaniu bieżnika porcją gumy, a następnie wyczyszczeniu jej ściereczką. Dzięki temu zabiegowi polepsza się przyczepność opony.

EDIT: Dodałem zdjęcia modułu Bluetooth'a.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Widziałem że zrobiłeś sobie moduł z uzyciem scalaka BTM 222. Skąd brałeś schemat? Głównie chodzi mi o podłączenie układu cyfrowego zamieniającego napięcie na pinach danych scalaka btm222.

Nawet pisałem do niego maila w tej sprawie. Powiedział że przedstawiał kiedyś projekt modułu na elektrodzie ale ja chyba nie umiem szukać. Poratowal byś jakimś linkiem?

W ostatnich zawodach na Robomatikonie zająłem IV miejsce, wiec źle nie jest. Rozumiem, że zostałem porównany do czołówki i bardzo to cenie. Z pewnością następne przejazdy będą szybsze, kwestia dopracowania algorytmu 😃

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.