Skocz do zawartości

Ile zarabia elektryk ?

ile zarabia elektryk w Polsce z kilku letnim stażem brutto ?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. ile zarabia elektryk w Polsce z kilku letnim stażem brutto ?

• ok. 1000 zł
      0
    • ok. 1500 zł
      2
    • ok. 2000 zł
      4
    • ok. 2500 zł
      1
    • więcej
      3

Ankieta jest już zamknięta!

Pomocna odpowiedź

A ja mam jescze takie pytanie po elektryku to moge studiować mechatronike albo automatyke i robotyke ? jeśli tak to który kierunek lepszy ?

Wydaje mi się, że możesz potem studiować dowolny kierunek. Musisz tylko zdawać na maturze wymagane przedmioty.

Nie myślałem (ewentualnie jak m będzie dobrze szło) żeby iść na zaoczne i na studia dorabiać przez drobną elektrykę :->

tak jak koledzy wyżej napisali, na początku jest zawsze trudno, liczy się tylko to co umiesz zrobić, a nie to co gdzieś przeczytałeś, bo są elektrycy i elektrycy, jeden może skończyć kilka kierunków studiów, a nie będzie potrafił założyć, najzwyklejszego gniazdka, a drugi z kolei po technikum, a nawet zawodówce może mieć od razu pracę, bo jak wspomniałem wszystko zależy od tego co umiesz zrobić, oczywiście należy także zadbać o robienie dodatkowych szkoleń, bo im więcej masz papierów, tym łatwiej będzie ci później znaleźć pracę.

A przy okazji witam wszystkich forumowiczów 🙂

To zależy gdzie będzie pracował ten elektryk. Takie niepisane minimum które powinien zarabiać to 1500-1600zł Za mniejsze pieniądze to się można bawić co najwyżej na 1/2, 1/4 etatu, bo więcej zarobisz na fuchach na boku, szczególnie jak na automatyce się znasz i maszynach. Ale taki elektryk kopalniany zarabia minimum 2100zł. wszystko zależy jaki elektryk, gdzie, jakie ma uprawnienia, i co umie.

jeżeli chodzi o szkolenia, to z pewnością popytaj się w szkole, u mnie w szkole przez dwa lata można zrobić jedno szkolenie całkowicie za darmo, warunkiem jest jednak wysoka srednia z przedmiotów zawodowych

Zadowolony klient poleci nas trzem osobom, a niezadowolony opowie o naszej nierzetelności dziesięciu.

Jeśli coś spieprzysz i nie będziesz się znał na robocie to nic nie zarobisz, a jeśli będziesz naprawdę dobry to nie potrzebujesz reklamy. Klienci będą sami dzwonić.

No widzisz, a mimo wszystko SEP w technikum nie jest obowiązkowy, możesz zostać technikiem elektrykiem bez uprawnień SEP. Co nie zmienia faktu że podzielam twoje zdanie, sam zrobiłem skoro miałem okazję.

SEP do 1kV mam w szkole za darmo , a co z 15kV ? . To jest napewno płatne tylko orientujecie się może ile to będzie kosztować

• 2 tygodnie później...

Co do płacy minimalnej, jest 1600 brutto. Z tym że jeśli ktoś pracuje krócej niż rok to pracodawca może (nie musi) płacić tej osobie 80% płacy minimalnej.

Ile zarabia elektronik? 1600 brutto w dużej polskiej firmie produkującej pamięci ram

Ile zarabia elektryk samochodowy w ASO? też 1600 brutto (+premia 500-1500brutto)

Ile zarabia przedsiębiorca prowadzący małą firmę.... 1600 brutto z tym że pracując 1h dziennie a nie 8 🙂 Bez "tłustych tyłków" na sobą 🙂

To tyle z mojego doświadczenia...

pozdrawiam serdecznie

Marek

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...