Treker (Damian Szymański) Napisano Styczeń 11, 2015 Udostępnij Napisano Styczeń 11, 2015 Witajcie,szukam do mojego warsztatu kamerki, która pozwoli mi na kręcenie filmów poklatkowych. Oczywiście ideałem jest GoPro, jednak niestety kosztuje całkiem sporo, szczególnie, że filmiki takie planuje robić maksymalnie 2 razy w miesiącu... Aktualnie rozważam dwa rozwiązania. Samodzielna kamerka pokroju GoPro (tylko tańsza) - nie musi być super wytrzymała. Druga opcja to dobra kamerka na USB i robienie zdjęć w odstępach oprogramowaniem na komputerze. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje. Zarówno dobrych kamerek USB jak i tych samodzielnych. Budżet maksymalnie 300-400zł. Pozdrawiam,Damian Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Styczeń 11, 2015 Udostępnij Styczeń 11, 2015 Mobius, nawet o ile się nie mylę jest możliwość ustawienia co ile ma wykonywać zdjęcie. Koszt około 70$ o ile mnie pamięć nie myli. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Styczeń 11, 2015 Udostępnij Styczeń 11, 2015 A tam kupować 😋 Może raspberry Pi + kamerka + obudowa drukowana? 😉 Nie potrzebujesz wiele do takiej kamerki, A+ da radę, do tego standardowa kamerka 5MP i trochę fajnej zabawy w kodzenie, w 300,- za sprzęt byś się zamknął spokojnie 😉 Skrypt do napisania prościutki Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 11, 2015 Autor tematu Udostępnij Styczeń 11, 2015 Bobby, zgadza się, ale kamerka ma być dla mnie narzędziem. Nie chce poświęcać czasu na jej budowanie 🙂 Tak samo jak kupiłem zasilacz laboratoryjny zamiast go budować 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
MirekCz Styczeń 11, 2015 Udostępnij Styczeń 11, 2015 Z usb mogę polecić logitech C920. Jak chcesz to mogę Tobie podrzucić na testy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 11, 2015 Autor tematu Udostępnij Styczeń 11, 2015 Właśnie na nią spoglądałem też. Pożyczać nie będę, ale jakbyś zrobił jakieś "warsztatowe" zdjęcie w świetle dziennym i wrzucił przy okazji to byłby wdzięczny 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Styczeń 11, 2015 Udostępnij Styczeń 11, 2015 Treker, ale tu naprawdę nie ma dużo budowania - jedno wyciągnięcie w CADzie zapuścić do wydrukowania i jeden skrypt wykorzystujący gotowe narzędzia. Najprościej zapisywać na kartę SD w jakimś folderze 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MirekCz Styczeń 12, 2015 Udostępnij Styczeń 12, 2015 Bobby, tylko jakość zdjęć z tej kamerki w stosunku do C920 z optyką carl-zeiss i auto focusem będzie raczej mierna... Treker: Postaram się wieczorem wrzucić kilka zdjęć. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Łukasz Styczeń 27, 2015 Udostępnij Styczeń 27, 2015 Może Mobius? https://www.mobius-actioncam.com/ W relacji ceny do jakości raczej ciężko go przebić. Tylko mała uwaga - w trybie webcam nie jest dostępna pełna rozdizelczość Full HD Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mosi2 Styczeń 28, 2015 Udostępnij Styczeń 28, 2015 iPhone z iOS 8 - stockowo funkcja filmów poklatkowych 😅 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 28, 2015 Autor tematu Udostępnij Styczeń 28, 2015 iPhone z iOS 8 - stockowo funkcja filmów poklatkowych Genialny pomysł 😃 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
OldSkull Styczeń 29, 2015 Udostępnij Styczeń 29, 2015 W sumie chyba na każdy system smartfonowy jest taka aplikacja. Dla WP na szybko sprawdziłem i jest ich przynajmniej kilka. Na androida też powinny być. Tylko dokupić statyw z uchwytem do telefonu i można się bawić. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Marooned Styczeń 29, 2015 Udostępnij Styczeń 29, 2015 Tylko jeszcze problem z jakością tych zdjęć. Z mojego HTC fotki wyglądają jak robione tosterem. Może w nowszych modelach jest już lepiej. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 29, 2015 Autor tematu Udostępnij Styczeń 29, 2015 Jeszcze zastanawiam się nad SJ4000 lub SJ5000. Korzystał ktoś? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mechano Styczeń 29, 2015 Udostępnij Styczeń 29, 2015 Treker, Może to coś pomoże http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=3075&postdays=0&postorder=asc&start=60 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »