Skocz do zawartości

Kamera do robienia filmów poklatkowych

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witajcie,
szukam do mojego warsztatu kamerki, która pozwoli mi na kręcenie filmów poklatkowych. Oczywiście ideałem jest GoPro, jednak niestety kosztuje całkiem sporo, szczególnie, że filmiki takie planuje robić maksymalnie 2 razy w miesiącu...

Aktualnie rozważam dwa rozwiązania. Samodzielna kamerka pokroju GoPro (tylko tańsza) - nie musi być super wytrzymała. Druga opcja to dobra kamerka na USB i robienie zdjęć w odstępach oprogramowaniem na komputerze. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje. Zarówno dobrych kamerek USB jak i tych samodzielnych. Budżet maksymalnie 300-400zł.

Pozdrawiam,
Damian

A tam kupować 😋 Może raspberry Pi + kamerka + obudowa drukowana? 😉 Nie potrzebujesz wiele do takiej kamerki, A+ da radę, do tego standardowa kamerka 5MP i trochę fajnej zabawy w kodzenie, w 300,- za sprzęt byś się zamknął spokojnie 😉 Skrypt do napisania prościutki

Bobby, zgadza się, ale kamerka ma być dla mnie narzędziem. Nie chce poświęcać czasu na jej budowanie 🙂 Tak samo jak kupiłem zasilacz laboratoryjny zamiast go budować 😋

Właśnie na nią spoglądałem też. Pożyczać nie będę, ale jakbyś zrobił jakieś "warsztatowe" zdjęcie w świetle dziennym i wrzucił przy okazji to byłby wdzięczny 🙂

Treker, ale tu naprawdę nie ma dużo budowania - jedno wyciągnięcie w CADzie zapuścić do wydrukowania i jeden skrypt wykorzystujący gotowe narzędzia. Najprościej zapisywać na kartę SD w jakimś folderze 😉

Bobby, tylko jakość zdjęć z tej kamerki w stosunku do C920 z optyką carl-zeiss i auto focusem będzie raczej mierna...

Treker: Postaram się wieczorem wrzucić kilka zdjęć.

• 3 tygodnie później...

W sumie chyba na każdy system smartfonowy jest taka aplikacja. Dla WP na szybko sprawdziłem i jest ich przynajmniej kilka. Na androida też powinny być. Tylko dokupić statyw z uchwytem do telefonu i można się bawić.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...