Skocz do zawartości

Follow the Line ZST Rybnik 2009 wyniki

Pomocna odpowiedź

Z całej tej rozmowy wynika, że najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie poszczególnych klas robotów startujących w zawodach. Wtedy wszyscy powinni być zadowoleni. Ale oczywiście, żeby nie było zbyt pięknie, znajdzie się ktoś komu takie rozwiązanie nie będzie pasowało... Tylko po co robić klasy robotów jak będzie ich (w najlepszym wypadku) około 30szt w tym max 4 kupne i max 8 z lego ❓

Dokładnie - każdemu i tak nie dogodzisz. Zresztą - z kupnym robotem jest jak z seryjnym autem na wyścigach 🙂

Nie mogłem znaleźć informacji a interesują mnie odpowiedzi na pytania:

1) Jaka była długość trasy?

2) Jakie były czasy przejazdów?

3) I pytanie zasadnicze - jakie były prędkości robotów?

Robot świetny. Planuję zrobić takiego przegubowego LFR'a. Mam pytanko co sądzisz o dodaniu nadajnika i odbiornika radiowego po to by w razie potrzeby wyłączyć robota gdyby zjechał z trasy, żeby nie ganiać go lub żeby nie zderzył się z kimś/czymś. Warto coś takiego montować, bo zamierzam go zrobić naprawdę szybkiego?

Radio do line followera to chyba lekka przesada. Przy podczerwieni można osiągnąć zasięg powyżej 10m, w dodatku jeśli mamy pilot Phillips'a, nie musimy nic kombinować, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, pisz na PW.

• 1 miesiąc później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...