Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Maniekdron cześć Mariusz, witam na forum 🙂 Elektronikę, Arduino i programowanie da się połączyć z zainteresowaniem dronami - efekty mogą być ciekawe, powodzenia!

Witam wszystkich

Mam na imię Alek. Mam 41 lat. Mieszkam w Gołdapi.  Na co dzień zajmuję się elektromechaniką samochodową. Chciałbym nauczyć się  programowania Arduino, które można było by wykorzystać w warsztacie.

• Lubię! 2
(edytowany)

Witam wszystkich,

zaczynam właśnie swoją przygodę z elektroniką gdyż uważam, że na naukę nigdy nie jest za późno, a teraz, na emeryturze, mam więcej czasu. Oby tylko mój zapał nie wygasł za szybko:)

Pozdrawiam forumowiczów🖐️ .

Edytowano przez witekpecherski
  • Lubię! 2

@buczyn witam na forum! Powodzenia w nauce Arduino, w razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

@witekpecherski witam na forum! Mamy tu coraz więcej osób, które sięgają po elektronikę na emeryturze - bardzo fajnie, powodzenia!

• Lubię! 1

Cześć wszystkim. Mam na imię Paweł, mam 26 lat. Pracuję na kolei. Od zawsze ciągnie mnie do elektroniki, wszelkiego rodzaju sprzętów i gadżetów. Postanowiłem wgłębić się w temat podstaw elektroniki. Zakupiłem Wasz zestaw i zobaczymy, może coś z tego będzie 😄 Pozdrawiam serdecznie.

• Lubię! 2

Cześć, jestem Krzysiek. Sprawdzanie na jakiej zasadzie coś działa od zawsze mnie kręciło. Wpadłem do Was, ponieważ potrzebuję robota, który będzie otwierał mi butelkę z piwkiem. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się w przyszłości coś takiego stworzyć. 🙂

Pozdr.

• Lubię! 1

Jestem Michał. Umiem trochę bascom - czasem używam do projektów. Postanowienie na ten rok zrobić własną płytkę (nie evb 4.3) do inkubatora jajek - który działa wyśmienicie ale zajmuje trochę miejsca czyli dużo kabli, kilka płytek itd.

• Lubię! 2
Gość WerkaA
(edytowany)

Siemanko, na imię mam Weronika. Ogólnie lubię robić różne rzeczy. Od remontów na gadżetach kończąc. Ostatnio zainteresowało mnie arduino. Mam słabość do kolorowych światełek i nie tuzinkowych rzeczy. Dlatego ostatnio próbuje swoich sił w elektronice 😄 

Edytowano przez WerkaA
Brak pomysłu na post

Hej,

Mam na imię Andrzej, 42 lata i właśnie zarejestrowałem zestaw "Podstawy elektroniki". Mam nadzieję, że znajdę czas na taką aktywność a jak znajdę to stanie się to moim hobby:). Potem być może jakieś Arduino. Z wykształcenia i zawodu jestem programistą Oracle.

• Lubię! 2

Cześć, mam na imie Oskar i jestem z Wrocławia. Zainteresował mnie temat inteligentnych domów i w tym kierunku chciałbym poszerzać swoją wiedzę z zakresu programowania i podstaw elektroniki. Szczególnie chciałbym się skupić na Raspberry Pi i możliwościach jakie daje w przypadku instalacji domowych. Pozdrawiam

• Lubię! 2

Cześć, mam na imię Jacek. Niedawno rozpocząłem swoją przygodę z inteligentnym domem. Po instalacji sterowanych bezprzewodowo modułów i gniazd, przyszedł czas na poznanie Arduino i Raspberry i rozbudowę instalacji o element sterujący. Tak trafiłem na kursy Forbot.

Na razie zaczynam od podstaw elektroniki. To właściwie odświeżenie wiadomości, bo w dzieciństwie korzystałem już z zestawów Młody Elektronik 🙂 Mam nadzieję wzbogacać swoją wiedzę razem z użytkownikami forum.

Pozdrawiam

• Lubię! 2

@WerkaA cześć Weronika, witam na forum! Powodzenia w eksperymentach z Arduino 🙂

@jendrek cześć Andrzej, witam na forum! Mam nadzieję, że kurs podstaw elektroniki będzie dla Ciebie ciekawy. Arduino to dobry wybór na kontynuację nauki, powodzenia!

@Oskaritox cześć Oskar, witam na forum! Faktycznie, Raspberry Pi w kontekście inteligentnych budynków to bardzo ciekawa platforma - powodzenia 😉

@cekal cześć Jacek, witam na forum i życzę powodzenia podczas nauki elektroniki! W razie problemów pytaj śmiało na forum 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...