Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam Serdecznie, mam na imię Tomek mam 23 lata, w skrócie zmęczony student Informatyki klepaniem w CPP postanowił poprosić mikołaja o zestaw z RaspberryPI żeby zainteresować się Pythonem, zamierzam też na malinie zrobić inżynierkę: "Komputerowe wspomaganie personelu medycznego dla pacjentów wymagających szczególnej opieki na podstawie diagnostyki obrazowej oraz danych z czujników badających warunki otoczenia"

• Lubię! 2

@tomcio Hej Tomku, witam na forum 🙂 Powodzenia w realizacji inżynierki. Python to dość wdzięczny język więc znając C++ powinieneś sobie dobrze z tym poradzić. Sam kilkukrotnie pisałem skrypty bazujące na OpenCV i jest to dość przyjemna sprawa.

(edytowany)

Cześć! Mam na imię Mateusz. Zawodowo od około roku informatyk. Na Forbota trafiłem przypadkiem, szukając informacji na temat Arduino i Raspberry. Wygląda na to, że trochę tu z Wami pozostanę 🙂 Elektronika i tzw. "oprzyrządowanie" 😄  interesowały mnie od dzieciaka. Zawsze na dywanie miałem porozkładane jakieś graty. Szkoda, że na dosyć długi czas uspałem w sobie tą zajawkę. Jestem po I części kursu podstaw Arduino, a już niebawem ruszam z drugą częścią (gwiazdor wiedział, co dobre 😄). 

Pozdro!

PS. Kursy pierwsza klasa. W planach kolejne.

Edytowano przez maatuusz
  • Lubię! 2

Witam serdecznie,

mam na imię Paweł, skończone niedawno 40 lat. Do tej pory nie miałem żadnej styczności z elektroniką, postanowiłem coś z tym zrobić i z waszą pomocą przestudiować temat. Przy okazji mam nadzieję zaciekawić tym mojego syna, który będzie razem ze mną odkrywał nieznane zakamarki elektroniki :).

pozdrawiam, PK

• Lubię! 2

Cześć wszystkim! Nazywam się Ania, trafiłam z powodu prezentu na święta, jakim był zestaw do kursu Arduino. Z elektroniką nie miałam wcześniej wiele wspólnego - tyle, co przez pół roku studiów, ale interesowałam się (i przy okazji napisałam pracę dyplomową :)) elementami elektronicznymi ze strony chemicznej i materiałowej, więc kompletnie zielona nie jestem.

Dzięki za kursy, lecę męczyć Arduino dalej! 😎

• Lubię! 2

Cześć, witam wszystkich serdecznie . Mam na imię Sławek. W wieku 34 lat postanowiłem zacząć swoją przygodę z elektroniką z którą wcześniej nie miałem nic do czynienia. Lubię uczyć się nowych rzeczy i rozwijać przydatne umiejętności. Wierzę że kurs mi to umożliwi i będzie miłą, a zarazem ciekawą (z mojego punktu widzenia) formą spędzania wolnego  czasu w długie zimowe wieczory. POZDRAWIAM

• Lubię! 2

@pkaczm cześć Paweł, witam na forum 🙂 Udanych eksperymentów z elektroniką!

@Sham_An cześć Aniu, witamy na forum! Powodzenia w odkrywania świata Arduino - w razie problemów pytaj śmiało na forum 😉

@slawek1985 cześć Sławku, witamy na forum! Dobrze trafiłeś, bo elektronika może być bardzo ciekawych hobby. Udanych eksperymentów 😉

@SQ6JNY cześć Marcin, witam na forum 🙂 Również pamiętam czasy Bascoma, niesamowite jak został on praktycznie całkowicie wyparty przez Arduino 😉

@lukasz125 cześć Łukasz, również witam na forum 🙂 Zachęcam do stałej aktywności na forum i pokazywania swoich projektów!

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...