Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam.

Moja przygoda z elektroniką zaczyna się właśnie od teraz. Nigdy wcześniej nie miałem z elektroniką do czynienia. 

Dla czego akurat elektronika? 

W padł mi ostatnio pomysł by naprawić stary (bo chyba jeszcze z wczesnych lat 90tych) zdalnie sterowany samochodzik mojego brata. Terenowy na antenkę co w tamtych czasach dla Nas był rarytas z nie tej ziemi 😆 Dostał go kiedyś pod choinkę od Świętego Mikołaja 😉 a teraz leży w garażu i od wielu lat czeka by ktoś go w końcu postawił na koła 😀 

A wiem że brat bardzo go lubił. 

Chce sprawić bratu niespodziankę. Jeśli uda mi się go naprawić, a na to liczę po Waszym kursie 😉 to  dostanie go odpicowanego pod choinkę 🎄 Myślę że sprawię Mu tym wile radości 🙂

Ciekawe w tym wszystkim jest to <CO> sprawia że człowiek zaczyna się czymś interesować, a w tym przypadku jest to elektronika 🙂

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. 

Ryszard W. 

• Lubię! 2

Witam wszystkich,

Mam na imię Zbigniew. Elektroniką zajmowałem się zawodowo kilka lat temu. Głównie sterowniki oparte o mikrokontrolery AT/STM. Potem odszedłem trochę od krzemu i zająłem się wysopokoziomowymi zabawkami jak .Net i trochę Front-End przez kilka lat. Aktualnie jestem - Project Managerem / Delivery Managerem / Scrum Masterem w wielkiej firmie i zaczęło brakować mi kontaku z wyżej wymienionym krzemem i szeroko pojętą elektroniką - to po godzinach zacząłem lepić różne rzeczy z Raspberry PI i czujników. Postaram się podzielić się z wami moimi "produktami".

• Lubię! 2

Witam,

Mam imię Łukasz, jestem programista z zawód ale nie z wykształcenia. Za pomocą kursów z forbot chciałbym za jakiś czas zbudować konsole oparta na Raspberry Pi typu handheld a w przyszłości może mały automat do gier retro.  Sporo nauki przede mną i pewnie z czasem będę miał pytania :). Kurs dla początkujących to świetna sprawa.

Pozdrawiam

• Lubię! 2

Witam,

mam na imię Adrian, mam 32 lata i przyznam się, że z elektroniki jestem zielony. Ale ten czas pandemiczny przekonał mnie, że pora spróbować czegoś nowego. Jakiegoś pożytecznego hobby. I tu padło na elektronikę. Wiem, że to nie jest łatwy temat ale ja lubię wyzwania. Po szkole zawsze żałowałem, że nie uczyłem się pod konkretny zawód ( np właśnie elektronika) tylko bimbało się w liceum, które nic nie dało oprócz matury. Ale czas to nadrobić i mam nadzieje, że dzięki wam i tym kursom z kompletnego zera elektroniki stanę się chociaż osobą kompetentną aby w przyszłości naprawić swój laptop albo stworzyć jakieś domowe mechanizmy. 
Także witam jeszcze raz wszystkich i zabieram się za naukę. 🙂

• Lubię! 2

Witam Mariusz z tej strony dzis otrzymałem zestaw poziom I arduino wiec bede działał. Mój cel to chce stworzyć urządzenie sterowane komendami głosowymi. Musze nauczyć się podstaw, pozniej zakupie dodatkowe urządzenia abym mógł sterować komendami głosowymi przekaźniki. Pozdrawiam 

• Lubię! 2

Cześć,

Mam na imię Szymon. Skończyłem dobrych parę lat temu technikum elektroniczne. Od ukończenia szkoły nie zajmowałem się elektronikom i teraz postanowiłem, że ją sobie przypomnę.  Interesuje mnie temat robotów minisumo i mam zamiar zacząć od zbudowania jakiegoś prostego. Później zobaczymy może któregoś dnia spotkamy się na zawodach 🙂

• Lubię! 2
(edytowany)

Cześć Jestem Karol  mieszkam w mieście położonym niedaleko Bielska-Białej elektroniką zacząłem się interesować po przeglądnięciu książki do techniki a rzeczoma związanymi z prądem zacząłem się interesować po zbudowaniu elektromagnesu zbudowałem i rozmontowałem parę razu układy z kursu elektroniki stopień 1 .

Edytowano przez KarolloK
  • Lubię! 2

Witam wszystkich z forum. Trafiłem tu poszukując informacji jak zlutować ogniwa PV. Zawsze miałem kłopot z lutowaniem. Po Kursie lutowania dowiedziałem się jak podejść do lutowania ogniw PV i nie tylko. Dzięki za Kurs. Inne kursy też mnie interesują.

Pozdrowienia

Zbyszek

• Lubię! 2

@cazador witaj Adrianie na forum 🙂 Powodzenia w nauce, jest to jak piszesz pożyteczne hobby.

@Sredni1981 witaj Mariuszu, takie urządzenie to już większa sprawa. Na forum niedługo pojawi się podobny projekt, także polecam Ci śledzić aktualności 🙂 

@Ivoryjczyk również serdecznie witam Cię Szymonie na Forbocie 🙂 Wiele osób na tym forum zaczynało swoją przygodę z elektroniką i mikrokontrolerami właśnie na zawodach. Powodzenia! Jak coś przygotujesz koniecznie pochwal się w dziale DIY 😉 

@KarolloK już mieliśmy sposobność pisać ze sobą, ale dobrze że się przywitałeś w tym wątku. Powodzenia w nauce 🙂 

@eks0 witam serdecznie 🙂 

@Naj witaj Zbyszku na Forbocie 🙂 miło czytać pozytywne komentarze, to bardzo budujące i zachęca do dalszej pracy. 

• Lubię! 2

Cześć wszystkim, Przejrzałem kurs  arduino z moim dzieciakami i stwierdziłem ze fajnie było by troszkę poznać ten kawałek technologii . 

Więc zakupiłem zestaw, zarejestrowałem , i zobaczymy gdzie mnie to poprowadzi 🙂 

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...