Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Hirako witaj Pawle w Forbocie 🙂 

12 godzin temu, Hirako napisał:

Chciałbym nabyć wiedzę z elektroniki i rozwijać się też w tym kierunku.

To dobrze trafiłeś, w razie większych trudności śmiało pytaj na forum 🙂 

Cześć wszystkim!

Jestem Marcin, jestem po AiR na wydziale elektroniki PWr. Od prawie 3,5 roku pracuje w zawodzie. Do swoich projektów w domu zamiast sterowników sterowników PLC używam zazwyczaj czystego AVR (generalnie z racji kosztów ale chyba trzeba będzie zapoznać się z STM32 przy następnym większym projekcie).

Jak będę miał chwilę to wrzucę moje dotychczasowe projekty używane w domu jak na potrzeby airsoftu. 

Generalnie z programowaniem i elektroniką nie stanowi dla mnie większego problemu, jednak z mechaniką jest trochę ciężej 🙂

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem drukarki 3d, która znacznie ułatwi mi życie przy składaniu projektów do kupy 🙂

• Lubię! 1

Cześć!

Jestem Filip, w pracy programuję w .NET/C#, ale podczas studiowania miałem laboratoria z Arduino i temat mnie zainteresował 🙂 Oprócz tego chciałbym się poduczyć technik cyfrowych oraz zacząć temat IoT u siebie w mieszkaniu. Zakupiłem kilka zestawów do kursów i w wakacje będę się uczył 😄

• Lubię! 1

Witam wszystkich. Nazywam się Mikołaj i mam 13 lat. Stawiam swoje pierwsze kroki w arduino ale oprócz tego umiem html i phytona. Cieszę się że mogę tutaj z wami być i się rozwijać.

• Lubię! 1

@fifiak1001 witaj Filipie na naszym forum 🙂 cieszymy się, że chcesz się rozwijać i poza studiami masz swoją pasję. Zachęcam cię do aktywności na forum i życzę Ci dużo motywacji do nauki 🙂 

@andzej567 witam serdecznie 🙂 

@Wermiczek witaj Mikołaju 🙂 Fajnie że uczysz się w tak młodym wieku, to bardzo cenne. Powodzenia!

Cześć, nazywam się Daniel, mam 20 lat i już drugi rok studiuję teleinformatykę. Mieliśmy zajęcia poświęcone elektronice cyfrowej, mikrokontrolerom oraz optoelekronice. Chcąc skorzystać z dużej ilości czasu wolnego kupiłem sobie płytkę ESP32 oraz parę rzeczy do niej (LEDy, rezystory, przyciski itp.)aby załapać trochę praktyki, której mi brakowało przez zajęcia zdale. Założyłem tu konto, żeby móc tu się czegoś nauczyć.

• Lubię! 2

Witam szanowne koleżanki i kolegów,

jestem Łukasz i mam nadzieje, że z Waszym, Naszym forum zdobędę nowe doświadczenia w  Arduino i Raspberry. Lubię lutować, lubię bawić się arduino ale tylko z tych gotowych projektów. W świat Raspberry dopiero wchodzę i mam już problem, jak dzisiaj go nie rozwiążę, to jutro się odezwę w temacie Raspberry. Ogólnie jestem laikiem w temacie, z elektroniki wiem: co to jest rezystor, kondensator itd. o programowaniu nie mam pojęcia. Ehhhh chciało by się dużo ale jak się za to zabrać.

Pozdrawiam wszystkich 

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...