Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@kamileso witam na forum, mam nadzieję, że będziesz zadowolony z naszych kursów. Powodzenia!

@VisaTesson witam na Forbocie i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce. W razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

@ilierette witam na forum i zachęcam do stałej aktywności - koniecznie pochwal się później tym co udało Ci się zbudować.

@Rafcio_ witam na Forbocie! Powodzenia podczas poznawania elektroniki, w razie problemów pytaj śmiało na forum - chętnie pomożemy.

@Pawel_Nawrot witam na forum i zachęcam do stałej aktywności na forum!

@merchio98 cześć Jakub, mam nadzieję, że nasze kursy pomogą Ci wejść w świat elektroniki na dobre 🚀

Dzień dobry,

Po krótce o mnie trochę się orientuje w sferze elektroniki, elektrotechniki, kwestii podstaw programowania...( jeśli przychodzi co do czego zawsze okazuje się , że są braki, niedociągnięcia odnośnie wiedzy 🙂 ). Zacząłem ostatnimi czasy przygodę z Arduino Uno z ciekawości . 

• Lubię! 1

Witajcie, mam na imię Konrad,chciałbym sprawdzić czy elektronika jest dla mnie ;) to taki wielki skrót myślowy :) chciałbym na poważnie zająć się IoT i budowa instalacji Smart House. Jestem zielony ale pełen optymizmu. Wszelkie sugestie jak zacząć i z czego korzystać do nauki mile widziane ;)

• Lubię! 1
(edytowany)

@Mariusz-S witam serdecznie na forum, dobrze że się przywitałeś 🙂 

@Niedzwiedz86 witaj Konradzie na naszym forum 🙂 dobrze, że tu trafiłeś i jesteś zmotywowany do nauki. To jest naprawdę długa droga ale bardzo ciekawa. Powodzenia!

@akloss widzę że akurat trafiłem na moment, gdy wysłałaś wpis 🙂 również serdecznie witam na forum!

Edytowano przez Gieneq
  • Lubię! 1
1 minutę temu, Gieneq napisał:

@Mariusz-S witam serdecznie na forum, dobrze że się przywitałeś 🙂 

@Niedzwiedz86 witaj Konradzie na naszym forum 🙂 dobrze, że tu trafiłeś i jesteś zmotywowany do nauki. To jest naprawdę długa droga ale bardzo ciekawa. Powodzenia!

@akloss widzę że akurat trafiłem na moment, gdy wysłałeś wpis 🙂 również serdecznie witam na forum!

wysłałaś 🙂

Dzień dobry Wszystkim 🙂

W malince jak i w Linuksie jestem świeżynką. Kupiłem Pi 400 z myślą o Workbenchu 2.0 ale wciągnął mnie zainstalowany na karcie Pi OS i na razie z nim walczę 🙂

• Lubię! 1

@Friedrich witam serdecznie na forum 🙂 widziałem ten temat, ale szczerze powiedziawszy nie wiem, może któryś z użytkowników forum coś podpowie ale w okresie wakacyjnym jest tu nieco mniejszy ruch 😞 

(edytowany)

Przerobiłem prawie cały kurs elektroniki I stopnia i zauważyłem pewną rzecz. Dla np. Anglika dziwne jest jest jeśli powiesz coś w stylu że jakieś urządzenie nie chce działać, bo przecież urządzenie nie ma woli, żeby czegoś nie chcieć.

A my Polacy nie tylko nadajemy im wolę, ale np. cewki są złośliwe (albo może raczej, przekorne), diody zachłanne a przekaźników nie interesuje kierunek przepływu prądu, a no i jeszcze prąd jest leniwy. 😄

Przepraszam, nie wiedziałem gdzie się podzielić taką uwagą nowego, więc wybrałem ten temat.

Edytowano przez Pawel_Nawrot
  • Lubię! 1

@Pawel_Nawrot na krótką uwagę nada się ten temat 😉 To może Cię zaskoczę, ale cewki mają parametr o dość ciekawej nazwie... dobroć 🙂 dobroć W jest bezwymiarowa i ma jednostkę [1] i w skrócie określa przydatność cewki w układzie rezonansowym. Więc jak pomyślisz o wielkiej dobroci to warto pomyśleć o cewce.

Także powodzenia w dalszej nauce, jak widać wiele ciekawego kryje się w elektronice 🙂 

Uszanowanko,

jestem Maciej, rocznik Czarnobyla. Od dziecka interesowałem się elektroniką, niestety nie miałem możliwości wyboru ścieżki edukacji, zatem jestem biologiem, który hobbystycznie majsterkuje we własnym warsztaciku. Powoli wracam do zainteresowań z przeszłości by odkryć swoją drogę w życiu, jakkolwiek to brzmi. :) Mam nadzieję, że nauczę się tu wielu przydatnych rzeczy i miło spędzę czas. Pozdrawiam. :)

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...