Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Siemanko.
Zawodowo jestem technikiem IT.
Niedawno sprezentowano mi moją pierwszą w życiu lutownicę (pomijając starą tranformatorówkę ojca) i chciałem się z nią bliżej poznać, co zaprowadziło mnie tutaj.

• Lubię! 1

Witam, 
Nazywam się Janek (l.43) i zaczynam zabawę z Arduino.
Przedtem coś tam lutowałem i budowałem, głównie drobne audio. Teraz chcę zapoznać się z Arduino i dojść do etapu kontrolowania przepływu powietrza za pomocą czujników i zaworów proporcjonalnych. Zdobyta wiedza może przydać się w codziennej pracy, ale przede wszystkim to projekt dla samorozwoju i przyjemności majsterkowania, która nas tu wszystkich łączy.

• Lubię! 1
(edytowany)

@Alkath witam serdecznie 🙂 dobrze, że tu trafiłeś - jesteś we właściwym miejscu!

@Ian witaj Janku na naszym forum 🙂 dobrze to ująłeś, fajnie że masz zapał do samodoskonalenia i majsterkowania. Powodzenia w Twoim projekcie, jak zawsze zachęcam do opisania konstrukcji w dziale DIY, albo jeżeli chcesz opisywać każdy etap to w worklogu.

Edytowano przez Gieneq

Witam,

Mam na imię Piotr (33l). O stronie wiem od lat jak o innych stronach związanych z elektroniką. W sumie elektroniką interesuje się od dzieciaka. Aktualne moje działania związane są z projektami programowania na arduino, tworzenie własnych prototypów PCB (w tym schematy i dobór elementów), konstrukcja maszyn CNC oraz fotowoltaiką do celów prywatnych. Trafiłem tutaj przy okazji szkolenia związanego z FPGA co uważam za niezbędne dla każdego "elektronika-cyfrowca".

Czasami mogę za szybko nie odpowiadać na zapytania z powodu dużej mojej zajętości wieloma  zagadnieniami/zadaniami ale postaram się w miarę możliwości o odpowiednią przemyślaną odpowiedź na czas. Myślę że z czasem sam otworze jakiś ciekawy temat 🙂 

Zawszę jestem otwarty i ciekawy na nowe (czasami modernizowane stare) rozwojowe projekty.

Do kolejnych postów.

Pozdrawiam 

• Lubię! 2

Dzień dobry, mam na imię Piotr, wiek 49 lat. Pozdrawiam wszystkich uczestników forum. Dziękuję Forbot za kursy podstaw elektroniki. Pozwalają one zainteresować się elektroniką na nowo. 🙂

• Lubię! 1

@Mariusz83 witam serdecznie Mariuszu 🙂 

19 godzin temu, Mariusz83 napisał:

Zaczynam naukę 🙂

Powodzenia!

@lognsf witaj Piotrze! Dobrze, że tu trafiłeś. FPGA jest dość trudnym tematem, faktycznie potrzebnym i dającym ogromne możliwości dlatego tym bardziej cieszymy się, że chcesz się udzielać. Dużo wytrwałości i czekamy na wspomniany temat 🙂 

@RPA również serdecznie witam Cię Piotrze na Forbocie 🙂 Super, że chcesz się uczyć - powodzenia i zachęcam Cię do dalszej aktywności na forum.

Witam,
Nazywam się Piotr, mam 21 lat. Z zawodu jestem programistą (programuję aplikacje mobilne) - obecnie studiuję kierunek Informatyczny. Ostatnimi czasy mam trochę luzu, przez co mogę przeznaczyć wolne chwile na własne zachcianki. Od zawsze miałem lekki pociąg do elektroniki i tematów pokrewnych. Niestety w technikum przedmiot najbliższy do elektroniki (fizyka) na roku był mocno zaniedbany. W przyszłości planuję również zakupić Arduino wraz z kursem. Mam nadzieję, że kurs podstaw elektroniki oraz dostępne forum zaspokoi moje potrzeby informacyjne.
Pozdrawiam.

• Lubię! 1
(edytowany)

Nazywam się Tomasz, mam 39 lat i zaczynam przygodę z elektroniką wraz z dziećmi. Na co dzień zajmuję się tematami z obszaru IT. Cieszę się, że mogę dołączyć!

Edytowano przez tomaszn
  • Lubię! 1

Witam  mam na imię Przemek mam 33lata Dziękuję za przyjęcie mnie do grona użytkowników. Na co dzień pracuję w branży budowlanej za granicą ,W wolnych chwilach chcę zająć sobię głowę czymś co kręciło mnie od dziecka, czyli elektronika ,najpierw przypomnienie podstaw pomiarów i oznaczeń a później pora ruszyć po raz drugi po zdanie pracy dyplomowej technika elektronika o spec. Systemy i sieci komputerowe 😏

• Lubię! 1

@maxmenajto witam Piotrze na naszym forum 🙂 sam pamiętam jak w szkole chciałem pochwalić się nauczycielce od fizyki układami elektronicznymi, ale dostałem komentarz "No ciekawe... ale ciężko podciągnąć to pod przedmiot". Fajnie że zabrałeś się za to, nie zniechęcaj się jeżeli pojawią się trudności i powodzenia! 🙂 

@Emek8802 również serdecznie witam Cię Przemku 🙂 Fajnie, że masz odskocznię od pracy, dobrze jest robić coś innego. Powodzenia!

@tomaszn witam Tomku 🙂 Życzę Wam powodzenia, myślę że to ciekawe i kreatywne zajęcie, które możesz robić razem z dziećmi. Elektronika kojarzona jest często z komputerami telefonami, ale jest też ta druga elektronika - bardziej dyskretna, która dla dzieci może być czymś zaskakującym.

@nawasaqi również witam Cię Piotrze na forum 🙂 Fajnie, ze tu trafiłeś – koniecznie pochwal się swoimi pomysłami!

Cześć, na imię mam Hubert, mam 28 lat, dopiero zaczynam przygody z elektroniką, na co dzień pracuję jako kierowca międzynarodowy, elektroniką interesowałem się od dawna. Najczęściej rozkręcając stare niedziałające sprzęty. Może obecnie w końcu naprawię stare radio przywiezione z Finlandii. Planuję iść też w kierunku budowy dronów czy pojazdów sterowanych RC. Z napraw jak na razie udaje mi się naprawić bardzo proste rzeczy w stylu np. samochodowej ładowarki. 

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...