Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Cześć, jestem Michał mam 12lat od nie dawna interesuję się elektroniką mam nadzieję że miło mnie przyjmiecie 

Edytowano przez miehal
  • Lubię! 2
(edytowany)

Cześć, 
Mam na imię Daniel, mam 29, jestem programistą od 6 lat, z elektroniką jako taką nie mam styczności na codzień dlatego chciałem sobie co nie co przypomnieć z technikum 🙂 mam w planach przerobienie kursów z podstaw elektroniki i wejście w świat Arduino oraz szeroko pojętego IoT. Mam nadzieje że w razie jakichkolwiek problemów znajdę tutaj pomoc. Pozdrawiam 🙂

Edytowano przez danielkon94
  • Lubię! 2

Dzień dobry. Tomasz moje imię. Wiek taki, że się już wydaje zarobione wcześniej pieniądze na utrzymanie zdrowia. Z wykształcenia nauczyciel wf i od niedawna techniki. Dostałem przeleżany projekt "Laboratoria Przyszłości" i mam go uruchomić... Są w nim między innymi zestawy elementów Forbota poziom I i II. Startuję od zera a mam jeszcze nauczać. Dam radę... Trzeba dać... 

Z wyrazami szacunku

Tomek 

• Lubię! 2

Cześć Ekipa!

Elektroniką wszelaką interesuję się od czasów jak pod stół na stojąco wchodziłem czyli jakieś 40 lat 🤣 z tym że z różnymi, mniejszymi/większymi przerwami.

Na forbota trafiłem przypadkiem, szukając czegoś, już w tej chwili nie pamiętam czego. Jak już trafiłem to "przeleciałem" na szybko przez parę kursów przypominając sobie conieco i tu muszę przyznać że są bardzo przystępnie i fajnie zrobione. Co do tego co teraz "elektronicznego" robię: zaczynam oswajać STM32, a ponieważ dużo łatwiej mi się uczy mając jakiś konkretny cel to będę zabierał się za jakiegoś, na razie mało autonomicznego, robocika.

• Lubię! 1

Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Mam na imię Piotr, mam 33 lata i z zawodu jestem kucharzem ale chcę coś zmienić więc pomyślałem o elektronice. Nie lubię wyrzucać rzeczy, wolę naprawiać ale też i tworzyć. Nie mam problemu z lutowaniem i jak widzę, że coś jest uszkodzone mechanicznie np. wybrzuszony kondensator to wymienię i naprawię ale co jeśli nie rzuca się w oko uszkodzony element lub nie da się odczytać kodu rezystora z pasków? Bez odpowiedniej wiedzy do tego nie dojdę. Nie bardzo pomaga internet, gdzie na forach każdy jest najmądrzejszy i nie dość, że użytkownicy udowadniają nowicjuszom, że nic nie wiedzą to jeszcze między sobą się kłócą. Wiem, że elektronika jest bardzo szerokim tematem i od dawna się nie mogłem zabrać bo nie wiedziałem od czego zacząć. Kolega programista polecił mi tę stronę, kurs elektroniki od podstaw i stwierdziłem, że pójdę tą drogą 🙂

ps. długo dochodziłem do tego, że od podstaw bo jestem niecierpliwy i zawsze chce wszystko wiedzieć od razu 😉

• Lubię! 1

Cześć wszystkim. Jestem gościem po czterdziestce i zamiast sportowego auta kupiłem klime i przerobiłem na pompe ciepła. Trafiłem tu bo chcę ją zasterować przez arduino, co wiąże się z pracą od podstaw jako że zawodowo nie mam z elektroniką nic wspólnego. Mam nadzieję że w razie czego pomożecie a i ja chętnie pomogę jak tylko będę w stanie. 

Pozdrawiam w tę piękną deszczową niedzielę 😉

• Lubię! 1

@lukaszwlod witam 🙂 super, warto wrócić do ciekawego tematu

@1173556320 witam i życzę powodzenia 🙂 

@mucek37 witam Tomaszu na naszym forum. Cieszymy się, że zestaw się przyda, powodzenia i dużo zapału 🔥

@mgala cześć! Dziękujemy że piszesz coś o sobie. Powodzenia z projektem, to świetny plan na start 🙂 

@pijotr witam Piotrze na naszym forum. Myślę że trafiłeś w dobre miejsce. Zachęcam Cię też do dalszej aktywności i brania udziału w dyskusjach 🙂 

@Kefir również serdecznie witam. To co piszesz wydaje się ciekawe, może napisz coś o tym więcej na forum? 😉 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...