Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć wszystkim! Nazywam się Kuba(31 lat), chcę odnowić razem z innymi Forbotowymi towarzyszami wiedzę z zakresu elektroniki i programowania. Co prawda jestem inżynierem telekomunikacji ale ten mięsień był zbyt długo niećwiczony, więc żeby odzyskać pewność i wiarę - czas zacząć od podstaw aż do osiągnięcia celu 🙂

• Lubię! 1

Cześć, Jestem Hubert. Mam 23 lata, student. Elektroniką bawię się od niedawna wcześniej głównie większe prądy. Forum śledzę odkąd znalazłem kurs Arduino, a teraz postanowiłem założyć konto z powodu problemu. Pozdrawiam 

• Lubię! 1

Cześć wszystkim. Mam na imię Wojciech. Obecnie 36 lat. Napięciami zacząłem się interesować za gówniarza - chyba przełom nastąpił gdy jako latorośl młoda postanowiłem włożyć do gniazdka wtyczkę z obciętym kablem. Szybki strzał w paluchy i tak mi zostało. Skończyłem technikum elektroniczne w Gorlicach, później studia na PRZ na kierunku elektrotechnika. Zawodowo zajmowałem się Automatykami zabezpieczeniowymi i obwodami wtórnymi na stacjach średnich napięć, wysokich napięć i najwyższych napięć. Obecnie zajmuję się systemami zasilań obiektów przemysłowych , programowaniem zabezpieczeń i automatyk.

Co tu robię? 2 tygodnie temu postanowiłem poszerzyć moje zainteresowania o programowanie mikrokontrolerów PIC. Wcześniej trochu bawiłem się mikrokontrolerami Atmela ( który w sumie obecnie SIC przejął w sumie MICROCHIP jak dobrze kojarzę )

• Lubię! 2

Cześć !
Mam na imię Jakub, kilka dni temu trafiłem przypadkowo na kurs forbota dzięki któremu zacząłem interesować się elektroniką 🙂
Dzisiaj odebrałem paczkę z podstawowym kursem elektroniki i zaczynam zabawę.

• Lubię! 1

Hejka.

Mam na imię Remik. Jestem Geekiem i Nerdem. Lubię nowoczesne technologie i wszystko co z tym związane, lubię grzebać i tworzyć. Ale najbardziej lubię uczyć się nowych rzeczy które na początku mogą wydawać się z byt trudne do ogarnięcia. W elektronikę wciąż jestem cienki dlatego jestem tu by chłonąć wiedzę od lepszych. Multimetr i lutownice "ofkors" posiadam ja.😁

Pozdrawiam wszystkich i od razu z góry dzięki za wszelkie przyszłe pomoce i wyrozumiałość za wciąż duży brak wiedzy.

• Lubię! 1

Witam mam na imię Rafał mam 34 lata. Pracuje jako elektromonter. Szukając informacji aby uzupełnić braki w wiedzy natknąłem się na stronę Forbot. Właśnie zamówiłem swój pierwszy zestaw do nauki i zaczynamy kurs 1. Pozdrawiam 

• Lubię! 1

@bisek witam na forum 🙂

@krzaczor153 cześć, witam na Forbocie!

@Maksik cześć Maks, witam na Forbocie i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

@Kris87 cześć Krzysiek! Miło słyszeć, że nasze kursy spodobały Ci się. Dobry warsztat zorganizowałeś sobie na początek - powodzenia!

@AviAvi witam na forum 🙂 Nie zniechęcaj się! W razie problemów pytaj śmiało na forum 🚀

@Lucyfer1 witam na Forbocie!

@Meliasz witam na forum, mam nadzieję, że nasz kurs będzie pomocny!

@Dragon_Chaser cześć Kuba, życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🚀

@HaBeK cześć Hubert, witam na forum i zachęcam do stałej aktywności!

@piezometr8707 witam na Forbocie! Wybór mikrokontrolerów PIC w tych czasach to zaskakująca droga, ale najważniejsze, abyś czerpał z tego radość. Powodzenia!

@kamilgorczyns witam na forum i zachęcam do stałej aktywności 🙂

@Jakub94 cześć Jakub! Mam nadzieję, że nasz kurs będzie dla Ciebie ciekawy - powodzenia!

@Jarkowski cześć Jarek, życzę powodzenia w nauce elektroniki 🤖

@Remik82 cześć Remik, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum 🙂

@Rafcikoski cześć Rafał, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

@Maksax witam na forum 🙂 Nie brzmi to zbyt dobrze, ale mam nadzieję, że jednak zainteresujesz się elektroniką i informatyką. To może być ciekawe hobby! Z myślą o młodszych elektronikach napisałem kurs micro:bita, zerknij i pokaż tacie - może razem coś ciekawego zdziałacie: https://kurs.forbot.pl/microbit

Cześć, 

Mam na imię Dawid, niedawno ukończyłem mgr automatyki, ale praca magisterska utwierdziła mnie, ze to systemami wbudowanymi chciałbym zająć się na poważnie, więc uzupełniam braki i biegnę do przodu, Pozdrawiam! 

• Lubię! 1

Dzień dobry. Mam na imię Anna. Jestem nauczycielem i przy pomocy zestawów Forbota chcę zainteresować młodzież elektroniką. Sama również pragnę zapoznać się i poszerzyć wiedzę w tym kierunku. Pozdrawiam 

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...