Skocz do zawartości

Pseudopod - czyli dwuserwowiec który udaje, że chodzi

ethanak

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

E tam  - tak to za proste. Zresztą widziałem takie konstrukcje z jeszcze mniejszą ilością serw, mianowicie zero  (Strandbeest) 🙂

Przy założeniu, że serwo to nie silnik tylko siłownik (tak to się chyba powinno nazywać), a pozycja dowolnej nogi jest funkcją wyłącznie położenia orczyka serwa raczej sobie tego nie wyobrażam... bo w przeciwnym razie można dokleić buty do samochodu i powiedzieć że to robot (bo przecież ma tylko jeden silnik, tupie, skręca , a takie drobiazgi jak kierownica to się nie liczą 🙂 )

• Lubię! 1

Swego czasu na Let's Make Robots był na to konkurs, pojawiło się kilka całkiem ciekawych konstrukcji (w tym robot pływający). I to ze skręcaniem. Oczywiście bardziej to było pełzanie, niż chodzenie.

Na szybko znalazłem takie coś:

https://www.thingiverse.com/thing:1080284

Wygląda na to, że Robotshop pokasował większość zawartości LMR po ich kupieniu, więc opisu konkursu już nie ma, zachował się tylko jeden robot: https://www.robotshop.com/community/robots/show/spidey-a-one-motor-walker-rc-version

• Lubię! 1

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

8 godzin temu, Silver_1 napisał:

Zapytam tylko, co to jest „uint8_t” ? Miałem to w programie do modułu radiowego ale nie wiem za co to odpowiada

uint8_t to typ zmiennej analogiczny do byte. Nazwę można rozbić tak:

• u - unsigned (liczba bez znaku)
  • int - liczba całkowita
  • 8 - 8 bitów, czyli 1 Bajt.

Analogicznie istnieją typu int8_t, uint16_t  itd.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.