startrek1p2p Napisano Listopad 15, 2020 Udostępnij Napisano Listopad 15, 2020 Cześć Mam dziwną sytuacje. zainstalowałem poprawnie bibliotekę na Raspberry Pi 0 wiring pi i sprawdziłem, czy faktycznie tak jest Po czym chciałem ją użyć w skrypcie, ale on już jej nie wykrywa: co może być przyczyną, że to nie działa
ethanak Listopad 15, 2020 Udostępnij Listopad 15, 2020 18 minut temu, startrek1p2p napisał: co może być przyczyną, że to nie działa To że tego nie zainstalowałeś? Zainstalowałeś bibliotekę wiringpi (ale nie bibliotekę Pythona) oraz moduł Pythona RPi.GPIO.
startrek1p2p Listopad 15, 2020 Autor tematu Udostępnij Listopad 15, 2020 12 minut temu, ethanak napisał: To że tego nie zainstalowałeś? To jak to doinstalować, aby było prawidłowo. Bo nie do końca rozumiem jak mam to zrobić ?
ethanak Listopad 15, 2020 Udostępnij Listopad 15, 2020 Albo korzystaj z RPi.GPIO, albo zainstaluj python-wiringpi z pypi - tutaj masz wszystko napisane. 1
startrek1p2p Listopad 15, 2020 Autor tematu Udostępnij Listopad 15, 2020 (edytowany) @ethanak Niby wcześniej robiłem tak jak na instrukcji i to nic nie zmieniło. Jedyne co, to w konsoli działa, ale już ja chce dać to do skryptu, to nie. Jest dokładnie ten sam błąd w kompilatorze. Edytowano Listopad 15, 2020 przez startrek1p2p
ethanak Listopad 15, 2020 Udostępnij Listopad 15, 2020 5 minut temu, startrek1p2p napisał: Niby wcześniej robiłem tak jak na instrukcji i to nic nie zmieniło "Niby" robi wielką różnicę... co byś powiedział na "sudo pip"? W końcu chcesz to zainstalować globalnie, a nie tylko dla użytkownika pi...
startrek1p2p Listopad 17, 2020 Autor tematu Udostępnij Listopad 17, 2020 Znalazłem powód błędu. Była to instalacja wiringpi na pythona2.7 a nie na 3.7 dopiero instalacja w Thonny rozwiązała problem
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »