Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Cześć forumowicze! 

Mam do was ogromną prośbę, robie projekt, "motogp simulator" który ma działać tak jak zwykła kierownica do gier, tylko ze ma byc motocyklem. Problem jest w tym ze chciałbym zrobić to na własnym kontrolerze (nie na arduino na którym aktualnie jest) problem jest w tym z e jestem totalnie zielony w avr jakbyscie mogli dać jakie kolwiek porady odnośnie tego jak zacząć byłbym niezwykle wdzięczny 

(edytowany)

@_P4W3L_ możesz użyć  np. ATmega 32u4 (taki jak w Leonardo i Micro oraz ma wbudowany kontroler USB 2.0) i zaprogramować używając swojego Arduino z wgranym "ArduinoISP". Program możesz napisać w Arduino IDE (Dużo wbudowanych bibliotek, a ogromnej wydajności chyba nie potrzebujesz) tak jak pod Leonardo lub Micro. Aby użyć takiego "czystego" AVR musisz zaprojektować swoją płytkę lub użyć jakiegoś sprawdzonego projektu.

Edytowano przez aerograf7
  • Pomogłeś! 1

@_P4W3L_ kursów/tutoriali o C dla AVR po polsku tak za bardzo nie ma (albo nie znalazłem jest nawet "ukryty" Forbotowy ale jest bardzo niekompletny). Możesz użyć Arduino IDE do zaprogramowania "gołego" AVRa. A co do projektowania i budowania płytek to umiejętność czytania datasheetów i opanowania jakiegoś programu CAD do projektowania PCB. Polecam Easy EDA. Osobiście nigdy nie miałem potrzeby wytrawiania bądź zamawiania PCB, ale prototypy warto składać na płytce prototypowej lub lutować na uniwersalnej.

• Pomogłeś! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...