Skocz do zawartości

"Elektroniczny patefon" na bazie czujnika odległości HC-SR04

Pomocna odpowiedź

@Adder choć bardzo lubię nietypowe tematy, choć mam nikłe pojęcie o programowaniu i jeszcze mniejsze o budowaniu urządzeń elektronicznych to wiem, że kluczem do rur dwu calowych śrubki fi6 nie odkręcę...

2 minuty temu, Adder napisał:

Chyba zależy od natężenia dźwięku?

Im głośniej tym większa?

@Adder czytasz chociaż co do Ciebie koledzy piszą?

20 minut temu, ethanak napisał:

zakładając moc wzmacniacza 100W,

Zadałem Ci dwa proste pytania, odpowiedziałeś na jedno, @ethanakzadał kolejne, nie udało Ci się go nawet doczytać w całości...

4 minuty temu, Adder napisał:

Nie wierzę. Co ile wysyłane jest 8 impulsów?

@Adder ty mierzysz się z tym tematem, odpowiedz na to pytanie

Musiałeś to przerabiać przy okazji Twojego miernika prędkości

7 minut temu, SOYER napisał:

kluczem do rur dwu calowych śrubki fi6 nie odkręcę...

Rozumiem takie stanowisko. Ale ja lubię tematy skreślone przez ekspertów. Utwierdzają mnie w moim szacunku dla nich. A czasem nawet, udaje się znaleźć pogardzoną grudkę złota. 

6 minut temu, SOYER napisał:

Zadałem Ci dwa proste pytania, odpowiedziałeś na jedno, @ethanakzadał kolejne, nie udało Ci się go nawet doczytać w całości...

Chyba edytował wpis. Więc to Ty nie czytałeś pierwotnego. 

7 minut temu, Adder napisał:

Nie wierzę

Kwestie religii zostaw na debaty np. ze Świadkami Jehowy...

9 minut temu, Adder napisał:

Co ile wysyłane jest 8 impulsów?

Nie wiesz? Przecież podobno sam program pisałeś, prawda? A do dokumentacji pewnie nie zajrzałeś, bo to dla cieniasów jest, a prawdziwi twardziele nie potrzebują dokumentacji...

8 minut temu, SOYER napisał:

ty mierzysz się z tym tematem, odpowiedz na to pytanie

Nie wiem. Nikt nie wie. To można tylko zbadać. Nie ma tego w dokumentacji

3 minuty temu, ethanak napisał:

Nie wiesz? Przecież podobno sam program pisałeś, prawda? A do dokumentacji pewnie nie zajrzałeś, bo to dla cieniasów jest, a prawdziwi twardziele nie potrzebują dokumentacji...

Przepraszam, ale też tego nie wiesz. Przypomina to jakąś debatę naukową. Profesorowie cytują się nawzajem w uznaniu swoich autorytetów. 😉

• Nie zgadzam się! 1
5 minut temu, Adder napisał:

Przepraszam, ale też tego nie wiesz.

Nie, nie wiem jak często Ty wysyłasz te impulsy. Gdyby to był mój program, to bym wiedział.

(edytowany)
7 minut temu, ethanak napisał:

podobno sam program pisałeś, prawda?

To zabolało. Tak sam. I napiszę jeszcze lepsze. 

Edytowano przez Adder
1 minutę temu, ethanak napisał:

Gdyby to był mój program, to bym wiedział.

Myślisz, że o tym nie myślałem? O tym i o wielu innych rzeczach? Dokumentacja jest przygotowana dla amatorów. Brakuje wielu kluczowych informacji.

Przed chwilą, Adder napisał:

Brakuje wielu kluczowych informacji.

No to ciekawe, gdzie ja te informacje znalazłem... uważasz że w Księdze Czarów i Magii?

• Lubię! 1
(edytowany)

@ethanak Chodzi o o te 8 x 40kHZ pulsów? Rozumiem co to znaczy 8 i 40kHz ale naprawdę nie mogę się doczytać ile trwa jeden puls i ile wynosi przerwa między nimi. Proszę pomóż. Może korzystamy z innej dokumentacji?

@ethanak 😂😂 Lubię Twoje poczucie humoru 👍 👍👍 

Poczekajcie Panowie. Nie znęcajcie się. Jak się nie uda puszcze filmik z nieudanego eksperymentu z podkładem :

Edytowano przez Adder
6 minut temu, Adder napisał:

Rozumiem co to znaczy 8 i 40kHz ale naprawdę nie mogę się doczytać ile trwa jeden puls

Wątpię.

Ja się poddaję - co jak co, ale znajomość tabliczki mnożenia jest na tym forum mile widziana... a do nauki arytmetyki na poziomie sześciolatka naprawdę nie mam cierpliwości. Może kolega @SOYER będzie trochę bardziej wytrwały...

Nie będę,

1 godzinę temu, Adder napisał:

Jak się nie uda puszcze filmik z nieudanego eksperymentu z podkładem

Jakoś przy poprzednim nie puściłeś nic takiego...

@Adder albo masz za dużo czasu i lubisz wyważać otwarte drzwi, albo naprawdę myślisz, że cepem wyrzeźbisz Dawida.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...