Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Jak tam przebieg prac? Czyżby projekt stanął w miejscu (mam nadzieję, że nie)? Mógłbyś zaktualizować pierwszy post i dodać trochę więcej zdjęć 😉

• 1 miesiąc później...

Projekt wznowiony 😉 Dziś odchudziłem konstrukcje, wytrawienie miedzi zaoszczędziło 9g 😃, wycięcie zbędnych elementów kolejne 3g. Plastikowe dystanse zamówione, więc będzie teraz spora różnica.

Projekt płytki zrobiony, na dniach pójdzie do Staland'u, na razie publikuję tylko mało mówiący screen:

Trochę łatwiej byłoby, gdybyście powiedzieli CO według Was jest krzywo, a nie JAK 😋

Obrys płytki jest ok, więc nie wiem o co innego może chodzić. Zresztą płytka i tak już wysłana 😉

Ehhh aż wydrukowałem sam obrys płytki i zgiąłem pół - informuję że obie części są równe (na pewno +/- 0,5mm) 🙂

Nie mam jeszcze płytki, ani elementów, więc zabrałem się za kodowanie. Procedury do obsługi robota już jako takie mam - dziś zajmę się PID'em.

Z braku wyświetlacza napisałem na szybko soft na PC:

Teraz działa na danych testowych po kablu, ładnie i płynnie przesyła wszelkie potrzebne informacje. Docelowo jak wystarczy czasu chce wysyłać te dane przez bluetootha. Wiem, że cały ten soft to raczej przerost formy nad treścią, ale potraktowałem to jako trening 😉

W Delphi, bo najszybciej i najwygodniej. Udało mi się też opanować już transmisję przez bluetootha i wygląda obiecująco. Nie mogę się doczekać, aż przyjdzie płytka 😉

• Lubię! 1

Program po dniu dzisiejszym prezentuje się tak:

- działa po kablu i przez bluetooth

- dodane zostały wartości z PID'a

- dodany tryb zbierania i zapisu tylko flagi linii, w tym trybie aktualnie udało mi się wyciągnąć 204 próbki na sekundę co jest w miarę dobrym wynikiem

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...