rojowsky Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia Dzień dobry, Chciałbym się zapytać czy istnieje na urządzeniu Raspberry Pi 3B+ polski lektor(męski) ?- Python, biblioteka: pyttsx3. Szukam już po internecie od dłuższego czasu i na nic nie mogę trafić. Id polskiego głosu jaki pokazuje mi program brzmi "polish" jednak po wybraniu go brzmi on dość mało "polsko". Chciałbym się dowiedzieć czy ten głos po prostu taki jest, czy ja coś robię nie tak. Jeśli istnieje jakiś inny sposób dodania polskiego głosy do maliny to prosiłbym o podpowiedź gdzie i jak mogę go znaleźć. (Sorki za jakoś zdjęcia, ale zależy mi na czasie) Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak 21 stycznia Udostępnij 21 stycznia Zainstaluj speech-dispatcher, speech-dispatcher-dev a z gita zaciągnij rhvoice. Masz trzy głosy męskie i dwa kobiece. Tylko uzbrój się w cierpliwość bo zarówno ściąganie, jak i kompilacja trwaaaaa... Nie wiem czy zadziała z tą biblioteką, ale do speech-dispatchera jest oddzielna. Oprócz tego są płatne głosy Vocalizera, tylko podobno wersja compact działa strasznie wolno (nie sprawdzałem). 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź