Skocz do zawartości

Lista małych zmian na Forbocie

Pomocna odpowiedź

Napisano

W planach mam sporo prac nad diodą nie chcę do każdej zmiany zakładać nowego tematu z opisem, więc będę tutaj powoli dodawał co zostało zmienione/poprawione.

Liczę na komentarze 😉

Lista:

• Po wysłaniu obrazka na serwer, pola z kodami BBcode i HTML, automatycznie zaznaczają swoją treść po kliknięciu
  • Wyróżnione pole do głosowania na roboty (w widoku tematu)
  • Do regulaminu pkt.3 dodany został nowy podpunkt:
  • p) dodatkowo w dziale "Nasze sukcesy" przy zakładaniu tematu obowiązkowo należy wybrać TAG (z listy rozwijanej na lewo od miejsca na tytuł tematu), który określi typ opisywanej konstrukcji. Jako załącznik należy dodać zdjęcie prezentujące całego robota (będzie ono widoczne na stronie głównej i w katalogu robotów). Pierwsze 500 znaków opisu, powinno zawierać zwięzły opis robota oraz nie może zawierać żadnych zdjęć
  • Trwa edycja listy ważnych tematów
  • 3 tygodnie później...

• w prawym górnym rogu nagłówka dodałem ikonkę prowadząca do katalogu robotów

• uporządkowałem linki na portalu

• do stron partnerskich dołączyły dwie strony: isaa.pl oraz mechatronika.eu

• zmiana formatu dat, jeśli wiadomość została wysłana poniżej jednej godziny temu, zamiast zobaczyć np "Wysłany: 05 09 2010r 10:22", zobaczycie "Wysłany: 1 minute temu"

• 2 miesiące później...

• na stronie głównej oprócz konstrukcji pojawiać się będą od dziś również tematy z działu projekty

• 3 tygodnie później...

Mam jedno ale co do sortowania konstrukcji na stronie głównej. Bardzo mnie to drażni że nie są one sortowane po dacie dodania pierwszego postu, tylko po dacie dodania ostatniego postu. Powoduje to zamęt ponieważ często zdarza się tak że nagle konstrukcja sprzed miesiąca wyprzedza tą z zeszłego tygodnia. Po za tym wszystko jest i tak dużo lepiej niż na innych forach np. to wygodne rozwijane menu u góry.

Ale z drugiej strony powoduje to pewną rotację pomiędzy konstrukcjami. Wszystko ma swoje wady i zalety, dla nas użytkowników może być to drażniące, ale dla "oglądaczy" jest pewnie ciekawsze.

pawlu10, sortowanie konstrukcji na stronie głównej według daty ostatniej wiadomości podyktowane jest stosunkowo rzadką publikacją nowych konstrukcji oraz projektów. Jak tylko intensywność ta ulegnie zwiększeniu, to tematy będą sortowane według daty ich wysłania.

• 2 miesiące później...

• dodanie nowych kursów do nagłówka

• poprawa błędów wyświetlania nagłówka i części forum pod IE

• zmiana wyświetleń tematów na portalu, dodano etykiety (robot, projekt, ogłoszenie), zmieniono układ danych takich jak autor i tytuł tematu

• 1 miesiąc później...

• w nagłówku automatycznie pojawiają się informacje o dwóch najbliższych imprezach związanych z robotyką

• trwa walka z wirusem, który przewraca nasze logo 😉

• trwa walka z wirusem, który przewraca nasze logo 😉

😋 Kurcze faktycznie. Jedno trzeba przyznać: miał skubaniec jakiś wyobraźnie z tym wirusem.

to chyba negatywny skutek popularności związanej z wynikami turnieju w Wiedniu, wykopem, rozgłosem w mediach itp 😃

Oj dziwny ten wirus, logo za każdym odświeżeniem jest inaczej ustawione. Odświeżałem w nadziei że trafię na ustawione normalnie, a tu nie...

EDIT: Hahah udało się 😅

• 2 tygodnie później...

• W nagłówku pojawiają się dłuższe części tematów newsów

• Zmniejszyłem maksymalną szerokość strony

• Zwalczyłem coś co mnie baaardzo denerwowało, od teraz nie da się napisać tematu z małej litery 😃

• Nad Tag'ami pojawiły się propozycje podobnych tematów do aktualnie przglądanego

• 1 miesiąc później...

• Formularz oceniania robotów zamieniłem w małą wredną czerwoną ramkę w prawym dolnym rogu ekranu 😉 Może to sprawi, że więcej osób będzie oceniało konstrukcje.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...