Skocz do zawartości

Dwie funkcje void loop() w jednym kodzie.

BeeKeyPro

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

17237097683481832319437230298834.thumb.jpg.46a3c67fb2e12fc727672dae0489cd85.jpg 

14 godzin temu, BeeKeyPro napisał:

@Santiago Bardzo dziękuję, tylko dlaczego akurat wybrałeś piny analogowe?

Tutaj to nie ma znaczenia, były najbliżej :).

kabelek czerwony po prawej stronie przypadkowo leży niepodłączony.

Edytowano przez Santiago
Poprawka

Warunki zajrzyj.  Polecam również przerobić tutejszy kurs elektroniki. Jak napiszesz źle program to nie działa i piszesz drugi raz, ale jak pomylisz się choćby z jednym kabelkiem to możesz spalić Arduino :)

• Lubię! 1

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

(edytowany)

Nie dziekuj mi bo to dla mnie również świetna zabawa i nauka.  Po prostu zachecam do spokojnego przejscia kursu elektroniki oraz Arduino. Ja przeszedlem kurs Arduino 1 oraz 2 ale na szybko bez robienia zadań po prostu dawniej sie mowiło 3xZ (zakuć, zdać, zapomieć). Ja z lenistwa i zadufania z siebie (bo po co mam coś robić jak to jest proste) zrobiłem 2xZ (zaliczyć, zapomnieć) no i teraz muszę sumiennie zacząć od nowa. Czekam również na książki z Polski.

I czy będziesz elektronikiem czy nie, wiedza którą tutaj zdobędziesz przyda się w życiu - to ci gwarantuję.

I jeszcze raz - już mi nie dziekuj pleas.

Edytowano przez Santiago

12 minut temu, Santiago napisał:

bo po co mam coś robić jak to jest proste

No niby masz rację, tylko jak co do czego przyjdzie, to zaraz zastanawiasz się jak to leciało, albo nawet nie pamiętasz, że coś tam gdzieś jest... Osobiście to staram się tworzyć proste notatki, a przynajmniej zapisuję strony na dysku do kluczowych rzeczy. Dla mnie to już jest dużo jeżeli zapamiętam, gdzie szukać wskazówek odnośnie czegoś co chcę zrobić... Najgorzej to jest wtedy, kiedy coś przeczytasz po łebkach, a za miesiąc nie pamiętasz co czytałeś. Zadania można sobie odpuścić, ale obowiązkowo należy utrwalić mapę kursu (swoisty spis treści w głowie) aby wiedzieć, że coś tam istnieje i gdzie tego szukać... Później to już tylko kopiuj wklej nazwy funkcji/ zmiennych itp. Oczywiście takiej metody przyswajania nie polecam, ale jak ktoś ma słabą pamięć, to dobre i tyle. 🙂  

@rafal220  zgadza się , ale podstawy należy zawsze mieć w głowie :). Otacza nas zbyt wiele aby to 'ogarnąć' doskonale to znam.  Co do zadań to należy być ambitnym i nie odpuszczać :), ale myśmy mieli kontakt z elektroniką i komputerami dekady temu, więc pewne rzeczy są dla nas oczywiste. Ja osobiście grzebałem w kodzie maszynowym na Atari65XL i kolega o 2 lata starszy tlumaczył mi adresowanie pośrednie i bezpośrednie :). Jednak jak ktoś wchodzi w ten świat niech się przykłada !  Jak poznawanie obcego języka - podstawy i gramatyka. Znam wielu ludzi którzy mówią (nie tylko z Polski) , ja wiedzieć , ja chcieć - już nie chcę wspominać o czasie przeszłym czy przyszłym albo warunkowym. 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.