Skocz do zawartości

Zepsuty oscyloskop DT5200 - Brak zasilania

Eastern_Spy

Pomocna odpowiedź

Witam. Przyszedł mi dzisiaj oscyloskop który kupiłem przez internet. Po włączeniu nic się nie dzieje. Właściwie to prawie nic bo na wyświetlaczu nic się nie pojawia, dioda power się nie świeci, ale zauważyłem że przy włączaniu dioda triggered bardzo delikatnie świeci i po chwili przestaje. Zacząłem kręcić pokrętłem przy włączonym oscyloskopie i odkryłem że ustawienie pokrętła na bardzo dokładną pozycje powoduje miganie diody triggered ze stałą częstotliwością i jak zakładam pełną jasnością. Próbowałem parę razy, czasem częstotliwość migania jest większa, czasem mniejsza. Ale raczej nie ma to znaczenia. Pomimo braku zasilania ono jednak jest? Nie rozumiem tego. Nie wiem jak zabrać się za naprawę tego oscyloskopu. Pani która mi go sprzedała twierdzi że na pewno działał jeszcze przed wysłaniem. Dodam że w temacie oscyloskopów jestem totalnie zielony. Mam pełne wyposażenie, oscyloskop miał jeszcze plomby. Szkoda jakby taki sprzęt się zmarnował. Byłbym wdzięczy za jakiekolwiek porady, schematy i informacje. Z góry dzięki za pomoc.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.