BeeKeyPro 21 października Autor tematu Udostępnij 21 października @Leoneq Bardzo dziękuje! W tym momencie nie kleje już płyty, bo prawie wszystko dobrze się drukuje. Ale jak drukują się takie małe części to wszystko się odkleja... Przykładowo tutaj jest model segregatora przewodów: Jak drukują się te drobne górne elementy (o te:) To wszystko się odkleja. Czego to wina? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Leoneq 21 października Udostępnij 21 października A to musiałbym wiedzieć w jakiej orientacji są drukowane, z czego, itd. Bo to akurat wygląda jakby miało być drukowane "na stojąco" więc podstawa powinna dobrze przylegać do stołu. Jeżeli to się odkleja podczas drukowania to prawdopodobnie sam wydruk dalej słabo się trzyma, a że to jest bambu które powinno działać, obstawiałbym złą kalibracje stołu (nie samo poziomowanie, a odległość dyszy od stołu - z offset). Przynajmniej tyle mi mówi moja kula.. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 21 października Autor tematu Udostępnij 21 października (edytowany) 53 minuty temu, Leoneq napisał: Przynajmniej tyle mi mówi moja kula.. Faktycznie, podałem za mało informacji i dałem też zły model.😅 Chodzi o to że jak drukuje z PLA drobne modele (bardzo bardzo małe) to wszystko się odkleja. Drukuje to się w ten sposób: Nie wiem, to chyba nie wina temperatury, bo dysza ma 220°C a stół ma 57°C. To chyba dobre temperatury Edytowano 21 października przez BeeKeyPro Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Leoneq 21 października Udostępnij 21 października Tak, temperatury są dobre (chociaż PLA to zwykle 200 stopni). Sprawdź czy na Z0 i na środku stołu możesz pod dysze wsunąć kartke (stół i dysza rozgrzane). Jeżeli przesuwasz ją bez oporu, to znaczy to że stół jest za nisko. Nie jestem pewien które bambu masz dokładnie bo te lepsze mają automatyczną kalibracje, no ale kombinuj - ostatecznie można zwalić wine na kiepski filament, albo wilgoć, kupić hegrona i tyle. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
AntekBezak 21 października Udostępnij 21 października (edytowany) Przy bambu to kartka raczej nie, automatyczne poziomowanie lepiej. Możesz też birm odchaczyć. Przy małych obiektach to typowy problem... Edytowano 21 października przez AntekBezak 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 21 października Autor tematu Udostępnij 21 października @Leoneq Myślałem że podałem drukarkę w opisie DIY. Mam bambu lab P1S i posiada ona automatyczną kalibracje Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Leoneq 21 października Udostępnij 21 października Czyli jednak dalej żyje w poprzedniej epoce, jak już nawet kartka papieru sie nie przydaje... To co mi przychodzi do głowy to jedynie kiepski filament w takim wypadku, jeżeli stół jest poprawnie skalibrowany i profile druku są domyślne. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ 21 października Udostępnij 21 października @BeeKeyPro podeślij link do tego modelu Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 22 października Udostępnij 22 października (edytowany) 8 godzin temu, _LM_ napisał: podeślij link do tego modelu https://botland.com.pl/drukarki-3d-bambu-lab/24027-drukarka-3d-bambu-lab-p1s-6975337033134.html https://eu.store.bambulab.com/en-pl/products/p1s Chyba, że chodzi o model 3D 😄 Edytowano 22 października przez H1M4W4R1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ 22 października Udostępnij 22 października stl albo gcode Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 22 października Autor tematu Udostępnij 22 października @_LM_ https://drive.google.com/uc?export=download&id=12HRofqoa52wCI0QkOyXasLoDC9wPvknj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Egzekutor27 8 listopada Udostępnij 8 listopada Fajny projekcik 🙂 Mam cos podobnego https://forbot.pl/forum/topic/21809-bezprzewodowa-stacja-meteo/page/3/#comment-184975 ( GEMINI ). Posiadam GEMINI 2 ale to już na TFT . Gemini 1 Jest już zmienione parametrami ( nie jak w linku), odbiera również dane bezprzewodowo. A Gemini 2 powstał we współpracy z @Wiktor2019. Do tego z oświetleniem LED RGB 🙂 oraz wysyłaniem danych na telefon 🙂 W jaki sposób zaprogramowałes chip ? posiadam takie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 9 listopada Autor tematu Udostępnij 9 listopada @Egzekutor27 O kurcza, to jest już zaawansowany projekt. 13 godzin temu, Egzekutor27 napisał: W jaki sposób zaprogramowałes chip ? Attiny85 jak zaprogramowałem? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Egzekutor27 9 listopada Udostępnij 9 listopada 5 minut temu, BeeKeyPro napisał: @Egzekutor27 O kurcza, to jest już zaawansowany projekt. Attiny85 jak zaprogramowałem? Tak. Attiny85. Jakim programem i programatorem ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 9 listopada Autor tematu Udostępnij 9 listopada @Egzekutor27 W Arduino IDE, za pomocą Arduino UNO. Trzeba wszystko podpiąć w taki sposób jak na ilustracji i zrobić jeszcze kilka rzeczy. Podsyłam link do źródeł na których jest to wszystko opisane: Instalacja AttinyCore: https://www.instructables.com/Install-ATTINY-Core-on-Arduino-232-Windows-10-64bi/ Programowanie Attiny85 za pomocą Arduino: https://www.youtube.com/watch?v=08mlAl7ZdL4 Z racji że często używam Arduino zrobiłem taki jakby programator, wpinasz do arduino jak np. lcd keypad shield i jest dużo szybciej. 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »