Egzekutor27 9 listopada Udostępnij 9 listopada 39 minut temu, BeeKeyPro napisał: @Egzekutor27 W Arduino IDE, za pomocą Arduino UNO. Trzeba wszystko podpiąć w taki sposób jak na ilustracji i zrobić jeszcze kilka rzeczy. Podsyłam link do źródeł na których jest to wszystko opisane: Instalacja AttinyCore: https://www.instructables.com/Install-ATTINY-Core-on-Arduino-232-Windows-10-64bi/ Programowanie Attiny85 za pomocą Arduino: https://www.youtube.com/watch?v=08mlAl7ZdL4 Z racji że często używam Arduino zrobiłem taki jakby programator, wpinasz do arduino jak np. lcd keypad shield i jest dużo szybciej. 🙂 Super. Dzięki wielkie 👍 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Santiago 9 listopada Udostępnij 9 listopada @BeeKeyPro Nie lepiej kupić programator ? Ja właśnie szukam jaki najlepszy i też myślałem aby zatrudnić Arduino do tego, ale chyba nie warto. Kiedy stacja będzie gotowa ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Santiago 9 listopada Udostępnij 9 listopada Ok obudziłem się Stacja gotowa - czytałem nie od początku tylko od problemów z wydrukiem - dlatego myślałem , że nie gotowa .. W takim razie kiedy stacja pogodowa zewnętrzna ? Wiatr , opady, zachmurzenie/nasłonecznienie, temp.. itp. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
SOYER 10 listopada Udostępnij 10 listopada @BeeKeyPro myślałeś nad tym by odczyty czujników móc przedstawiać w aplikacji na telefonie? Z dostępem do historii pomiarów. Może na początek gotowe rozwiązanie open source? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
BeeKeyPro 10 listopada Autor tematu Udostępnij 10 listopada @SOYER He he he nie mam smartfona, więc to nie wchodzi w grę. 🙂 (chyba że istnieje możliwość zrobienia tego na komputerze) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 10 listopada Autor tematu Udostępnij 10 listopada 11 godzin temu, Santiago napisał: Nie lepiej kupić programator ? A po co wydawać kasę skoro mam własnoręcznie robiony, działający? U mnie kiepsko jest z budżetem, więc jak coś kupuje to serio musi być to coś czego potrzebuje. 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 10 listopada Autor tematu Udostępnij 10 listopada 11 godzin temu, Santiago napisał: W takim razie kiedy stacja pogodowa zewnętrzna ? Wiatr , opady, zachmurzenie/nasłonecznienie, temp.. itp. A była przeze mnie zapowiadana? Teraz pracuje nad stacją w dużo lepszej obudowie, która będzie pokazywać dodatkowo może ciśnienie. Teraz użyje czujnika bme280. W odległej przyszłości planuje zrobić stację z wyświetlaczem TFT (może nawet dotykowym). To dopiero by był projekt. 🤤 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 10 listopada Autor tematu Udostępnij 10 listopada Jeszcze teraz pracuje nad koszykiem. Chodzi o to żeby był on już wbudowany w obudowę, bo w tej stacji ciągle on odpada... Kupiłem już nawet te styki które w koszyk się wkłada i moim zdaniem wygląda to całkiem fajnie. 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Leoneq 10 listopada Udostępnij 10 listopada 2 godziny temu, BeeKeyPro napisał: A po co wydawać kasę skoro mam własnoręcznie robiony, działający? U mnie kiepsko jest z budżetem, więc jak coś kupuje to serio musi być to coś czego potrzebuje. 🙂 A pytałeś sie w szkole o stypendium? Wystarczy pokazać że już takie coś się umie i powinno się cokolwiek znaleźć. Warto bo to nie mniej jak 3 tysiące, a dla hobbysty to masa kasy na lepszy sprzęt. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 10 listopada Autor tematu Udostępnij 10 listopada @Leoneq Rodzice mi dużo rzeczy sponsorują, a ja sam mam bardzo nie wiele... 50zł to dla mnie ogromna suma 😛 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Leoneq 10 listopada Udostępnij 10 listopada Nie zmienia to faktu że dodatkowe pare tysięcy kosztem odrobiny papierologii to spory dodatek. Szkoła prawdopodobnie nie robi własnych stypendiów więc pewnie cie przekierują do jakiegoś wojewódzkiego, na pewno warto spróbować bo takich ludzi lubią sponsorować. (polecam bo sam tak zrobiłem i jakość projektów skoczyła o 300%) 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 10 listopada Autor tematu Udostępnij 10 listopada @Leoneq Dzięki, poszukam o tym, bo kilka tysi na hobby to spora suma! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Leoneq 10 listopada Udostępnij 10 listopada Jak w dolnośląskim to mogę nawet pomóc na stypendium wojewódzkie. W przeciwnym wypadku - google 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BeeKeyPro 10 listopada Autor tematu Udostępnij 10 listopada @Leoneq Niestety nie dolnośląskie, ale podkarpackie. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matsobdev 27 listopada Udostępnij 27 listopada Z ciekawszych wyświetlaczy to może ten. Niby "stare" technologie, ale niskoprądowy i możliwe szybsze odświeżanie niż w przypadku e-papieru (sam sterownik pozwala na maksymalnie 32 Hz, choć panel też musi nadążyć). 30 uA, to nie trzeba wyłączać. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »