Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Przy micro serwach sprawa wygląda inaczej.

Należy wyrzucić elektronikę, ale zostawić potencjometr, gdyż jest on osią dla jednego z kół zębatych, trzeba delikatnie przerobić go tak aby obracł się o 360 stopni.

Po rozkręceniu sam się domyślisz o co chodzi.

Nie mogę opisać tego procesu lepiej, bo już dawno nie miałem do czynienia z microserwami 🙂

Tak jak pisze treker potka musisz zostawić bo jest jedną z osi. On jest wciskany w otwór nie klejony itp wystarczy go wypchać i już mamy większe pole do manewrów. Teraz patrząc do potencjometru od strony zębatek widzisz takie skrzydełka po ich usunięciu powinno być ok 🙂. A jeszcze jedno na osi z potencjometrem są dwie zębatki one są wciśnięte dosyć mocno i nie radze ich ruszać.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Te złączki, to są zworki ustawia się czy diody led mają się świecić czy nie.

Dzięki za szybką odpowiedź

Witam serdecznie!

To mój pierwszy post na tej stronie.

Projekt wykonany bardzo estetycznie, wszystko tak jak powinno być.

Koszty małe więc chyba trzeba się za niego wziąć 😃

W tej chwili pracuję nad robocikiem z EP zwanym "pojazd integracyjny" AVT-5165

Części zakupione (czekam na moduły) , trzeba się brać za wytrawianie płytek i składanie do kupy 🙂

Po zakończeniu na pewno pokażę go na diodzie.

Pozdrawiam i życzę udanych konstrukcji i bezproblemowego uruchamiania.

• 2 tygodnie później...

Na początek jak już zauważyłem trzeba się przywitać więc, Cześć wszystkimnazywam się Kornel. Chciałbym zapytać co oznaczają te plusy na rezysotorach i co to jest D1 i D2 i do czego służy ? 🙄

Te plusy, to są symbole używane w programie eagle. Słyszą one do przesuwania elementów i oznaczają środek elementu. O ile dobrze zrozumiałem o jakie plisy ci chodzi.

I mam jeszcze pytanie jeżeli na zdjęciu płytki są ścieżki to mam je tak samo połączyć jak na swojej płytce uniwersalnej czy to samo zrobić tylko z rysunku drugiego jak tu Pawel wspomniał z tego w programie eagle bo one dla mnie się różnią 🙄 ( przypominam że zaczynam swoją kariere 😉 )

Przepraszam ale prubowalem zrobic tego robota zgodnie ze schematem jaki dales ale to jest niemozliwe co innego jest na schemacie co innego na obrazie płytki i co innego na samej płytce a właściwie nie elementy ile rozłożenie tego wszystkiego. Jestem nowy chodzę do 2 kl tech. i nie przerabialiśmy tego wszystkiego a chciałbym zrobic pierwszego takiego robota. Widze ze robiles projekt w Eagle i takie pytanie czy moglbys przeslac mi obraz ścieżek z mocowaniami elementów taki jak sie naklada na czystą płytke byłbym bardzo wdzieczny.

Jakby co moj nr GG: 4009335 albo email: [email protected]

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...