Skocz do zawartości

Mały śilnik 1cm

kamil-s

Pomocna odpowiedź

Witam,
Czy ktoś się natknął na silnik który ma razem z ośką mniej niż 1cm (lub po częściowym spiłowaniu jej)? Myślę o robocie feto-sumo tylko wszystkie silniki maja ok 1,5 cm. Obecnie jestem w trakcie budowy nano-sumo, brakuje mi jeszcze kilku części

Hey

Tak małe występują przede wszystkim w wibratorach telefonów komórkowych. Nie mam sprecyzowanych planów co do zastosowania nie mniej, jak się nadarzy okazja ( moje stare czy telefony znajomych itp. ) to je zbieram, zdejmuję ciężarki i testuję. Jak dotąd wszystkie zdobyte mają b.duże obroty ( z 10-20krpm ) i nie bardzo nadają się do napędu bez mikro-przekładni.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Nie wiem co to "śilnik"(śliniak?ślimak?), ale z kontekstu wnioskuję, że chodzi o silnik. Silnik wibracji od SE k300i ma ok. 9mm długości+wał

Masz tu porównanie z silnikiem od nokii 3310(na których są już roboty o wymiarach 15x15x15mm)

Marekk, robiłeś zdjęcia aparatem z którego wyciągnąłeś te silniczki? Spróbuj włączyć funkcję makro przy robieniu zdjęć z tak bliska, aparat łatwiej ustawi właściwą ostrość.

Jeśli chodzi o małe silniczki, to poszukaj czegoś o miniaturowych dyskach twardych, jakie były stosowane w poprzedniczkach kart CF, tam był przecież wirujący talerz i coś musiało go napędzać.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.