kamil-s Napisano Lipiec 22, 2011 Udostępnij Napisano Lipiec 22, 2011 Witam,Czy ktoś się natknął na silnik który ma razem z ośką mniej niż 1cm (lub po częściowym spiłowaniu jej)? Myślę o robocie feto-sumo tylko wszystkie silniki maja ok 1,5 cm. Obecnie jestem w trakcie budowy nano-sumo, brakuje mi jeszcze kilku części Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
GieRoo Lipiec 22, 2011 Udostępnij Lipiec 22, 2011 Ten użytkownik ma takie: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=9405012 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Lipiec 22, 2011 Udostępnij Lipiec 22, 2011 Najkrótszy jaki u niego znalazłem ma 11m + ośka - te 4mm w tytule akucji to średnica. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Xweldog Lipiec 22, 2011 Udostępnij Lipiec 22, 2011 Hey Tak małe występują przede wszystkim w wibratorach telefonów komórkowych. Nie mam sprecyzowanych planów co do zastosowania nie mniej, jak się nadarzy okazja ( moje stare czy telefony znajomych itp. ) to je zbieram, zdejmuję ciężarki i testuję. Jak dotąd wszystkie zdobyte mają b.duże obroty ( z 10-20krpm ) i nie bardzo nadają się do napędu bez mikro-przekładni. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
nanab Lipiec 22, 2011 Udostępnij Lipiec 22, 2011 Nie wiem co to "śilnik"(śliniak?ślimak?), ale z kontekstu wnioskuję, że chodzi o silnik. Silnik wibracji od SE k300i ma ok. 9mm długości+wał Masz tu porównanie z silnikiem od nokii 3310(na których są już roboty o wymiarach 15x15x15mm) Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Marekk Lipiec 24, 2011 Udostępnij Lipiec 24, 2011 W obiektywie aparatu cyfrowego Benq znalazlem maly silnik (krokowy) od autofocusa. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
czołg Lipiec 27, 2011 Udostępnij Lipiec 27, 2011 Marekk, robiłeś zdjęcia aparatem z którego wyciągnąłeś te silniczki? Spróbuj włączyć funkcję makro przy robieniu zdjęć z tak bliska, aparat łatwiej ustawi właściwą ostrość. Jeśli chodzi o małe silniczki, to poszukaj czegoś o miniaturowych dyskach twardych, jakie były stosowane w poprzedniczkach kart CF, tam był przecież wirujący talerz i coś musiało go napędzać. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź