Skocz do zawartości

[Zawody] Robotic Arena 2011 (Wrocław)

Pomocna odpowiedź

Mam wrażenie, że raczej chodziło o ten post 🙂

IPreferPI to nowa konstrukcja powstająca w ramach naszego Koła

I jakieś szczegóły na temat Waszego MM 🙂

Racja, nie skojarzyłem faktów 😉 Nie mogę za wiele powiedzieć, bo kolega jest w trakcie prac i sam za wiele o nim nie wiem, ale wygląda to całkiem obiecująco, okaże się na zawodach 😉

Co do harmonogramu - zostanie on przedstawiony po zamknięciu rejestracji, która kończy się za 6 dni, także [you], jeśli nie zarejestrowałeś jeszcze swojego robota - zrób to 🙂

• Lubię! 1

Zrobię mały offtop:

Najbardziej mnie to zadziwiło, bo jako pierwszy zarejestrowałem się na RA2011 🤣 Patrzę a tu piotreks-89 😃 Co do samych zawodów - będzie ktoś naprowadzał do odpowiednich pomieszczeń? Jakiś rozkład/plan całej politechniki?

piotreks-89, trafisz, taki duży "ufo" budynek, nie pamiętam numeru ale będzie w rozpisce na pewno. Na wejściu praktycznie się zawsze zawody odbywały.

• Lubię! 1
Co do harmonogramu - zostanie on przedstawiony po zamknięciu rejestracji, która kończy się za 6 dni, także Stonka, jeśli nie zarejestrowałeś jeszcze swojego robota - zrób to 🙂

Hm, jeśli to było do mnie, to nasz robot jest już zarejestrowany.

W sumie już był wspomniany - Inżynier:D

Nawet nie wiedziałem, że ktoś inny już tak przed nami robota nazwał...

Na szczęście to inna kategoria:)

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to po egzaminach pewnie coś o nim na Forbocie napiszemy;-)

Nie ukrywam, celowo użyłem [ you ], i jak widać odniosłem zamierzony efekt 😉

piotreks-89, kampus Uczelni jest bardzo blisko Placu Grunwaldzkiego i Ronda Reagana, trudno byłoby nie trafić, dowolnie zapytana osoba na ulicy o C-13 lub "serowiec" będzie w stanie wskazać drogę 😉 Także o to nie musisz się martwić. O naprowadzanie również 🙂

A skoro już przy tym jesteśmy, to nie braliście 2 etapów MM pod uwagę?

Przy (co najmniej!) sześciu robotach można by chyba spróbować zrobić, np. pierwszy etap bez wysp, czyli każdy jest w stanie przejechać labirynt, a w drugim etapie najszybsze roboty w labiryncie z wyspami, z którymi Wall-Follower sobie nie poradzi.

IMO byłoby ciekawiej.

A jedyna zmiana to (jeśli chodzi o przygotowanie sprzętu, nie organizację) to przełożenie ścianek w labiryncie... Który i tak już macie 🙂

Aaa właśnie, bierzecie pod uwagę możliwość "pojeżdżenia" sobie po labiryncie przez zawodników już po zawodach? 😉

Nie każdy pewnie w domu trzyma pełnowymiarowy labirynt. 😃

Stonka, nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi wyspami, wybacz, nie jestem w temacie 😉 Co do reorganizacji - sądzę, że jest już na to trochę za późno, ale zgłoszę gdzie trzeba, gdy tylko wytłumaczysz mi czym są wyspy 😉

Myślę, że po zakończeniu eliminacji będzie można jeszcze trochę 'pojeździć', raczej nie powinno być problemu 🙂

Jeśli jakakolwiek grupa ścian wewnątrz labiryntu nie jest połączona żadnymi ścianami z zewnętrznymi ścianami (nadużywam tego słowa 😃 ) to tworzy się z nich wyspa.

MM wykorzystujący algorytm Wall-Follower najczęściej nie da rady tego przejechać, albo ominie środek, albo zacznie jeździć dookoła tej wyspy w nieskończoność.

Chodziło mi o to, że pewnie na początku zakładaliście małą popularność tej konkurencji.

Wydaje mi się, że 6 robotów (a może i więcej) to jak na raczkującą konkurencję całkiem nieźle.

No, ale jeśli nic nie zdążycie zmienić to trudno. 😉

Gość misiup

Odpowiadając na pytanie dotyczące zabezpieczenia robotów minisumo przed spadaniem ze stołów, najprawdopodobniej będą zainstalowane na stołach barierki w postaci listewek nie wyższych niż dohyo. 🙂

Pozdrawiam,
Michał

OldSkull, chyba ominąłeś cała wcześniejszą dyskusję 🙄 Nie dogodzisz nigdy wszystkim, albo stracą zawodnicy (niezabezpieczony stół), albo widownia (postawienie dohyo na ziemi), albo nagniesz regulamin (zabezpieczony stół). No chyba że znasz rozwiązanie dobre dla wszystkich.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...