Skocz do zawartości

T-BOT 2012

Pomocna odpowiedź

Napisano

Mam zaszczyt serdecznie zaprosić wszystkich na kolejną edycję zawodów T-BOT, która odbędzie się 25 lutego 2012 roku w Dolnośląskim Parku Technologicznym w Szczawnie Zdroju. Tak jak w ubiegłych latach, przewidziane są cenne nagrody.

W tegorocznych zawodach będzie można wziąć udział w 5 kategoriach: Freestyle, Sumo, Minisumo, Linefollower, Lego Linefollower.

Rejestracja potrwa do 20 lutego!

Więcej informacji na oficjalnej stronie zawodów: T-BOT 2012

Untitled-1.png.9db3cec326643ff12e0d6cffa060df2a.png

• 4 tygodnie później...

Jak wygląda sprawa rejestracji?

Zarejestrowałem dwa roboty, około dwa dni temu, a linka aktywacyjnego jak nie było tak nie ma.

Edit: Kolejna próba z nowym robotem i innym mailem i nadal nic.

Już dostawałem informacje o problemie z rejestracją. Najprawdopodobniej to coś z serwerem, że nie wysyła linka aktywacyjnego. Administrator strony jest teraz niedostępny, za kilka dni się tym zajmie, więc proszę wszystkich o cierpliwość i przepraszam za kłopot.

• 3 tygodnie później...

Zapoznałem się z regulaminem i mam kilka uwag:

Regulamin Sumo:

punkt 5. Nie jest określony materiał z jakiego zbudowane jest dohyo (drewno/stal, powierzchnia gumowa czy okleina).

punkt 13. Nie jest określone ile razy zawodnik może zgłosić prośbę o zawieszenie i ile takie zawieszenie meczu będzie trwać.

Regulamin Minisumo:

Punkt 5. Wysokość ringu od 1cm do 2,5cm. Oczywiście to zależy od was i mogę was tylko prosić o to aby wysokość ringu nie była mniejsza niż 2,5cm. Również brak informacji o materiale z jakiego wykonane jest dohyo.

Regulamin LF:

Punkt 4. podpunkt "i". Oznacza to, że nie mogę wystartować z robotem którego zbudował ktoś inny?

Punkt 7. podpunkt "a" Uważam, że limit 5min to zdecydowanie za dużo na trasę o długości 5-10 metrów. Wg. mnie można cten czas zmniejszyć do 3min lub nawet 2min. Usprawni to przeprowadzenie rozgrywak.

Wszystkie regulaminy mają wiele drobnych błędów o których nie wspomniałem wyżej. Np. Nie jest jasno zdefiniowany przebieg meczu, konsekwencje otrzymania przewinienia itp.

Bardzo podoba mi się zapis (z oczywistych względów) o tym, że robot stawiany jest za linią startową, a nie jak na większości zawodów na połowie dohyo. Czy jest z góry określona liczba robotów wchodząca do fazy finałowej? Czy może będzie to zależeć od ilości robotów biorących udział w fazie eleiminacyyjnej? Jak liczne grupy eliminacyjne przewidujecie (4,8,16 robotów)?

Na stronie, ani na FB nie udało mi się znaleźć informacji o tym, kiedy kończ się rejestracja. Warto byłoby to uzupełnić 🙂

W regulaminie jest napisane, że przebieg trasy będzie dostępny maksymalnie 2 tygodnie przed zawodami. Gdzie można ją zobaczyć?

Carpe Diem, to taki mały doping 😅 bo naszym celem jest łączenie pożytecznego z przyjemnym.

Jak tylko MM'S ruszy to zabieramy się za SUMO w środę Gryf wbija do mnie i ogień jak się uda to będzie nasz rekord robot w 2 dni 😅

P.S. jeśli ktoś chciałby się zabrać z OPOLA niech wali na PW bo będziemy mieli chyba miejsce ale pod koniec tygodnia będę wiedział na 100% co i jak.

Ja mam dwa pytania:

- jak wygląda sprawa tras do FTL, które zgodnie z regulaminem powinny być już pokazane

- czy kwestia tylko 3 przejazdów w FTL'ach jest przesądzona?

No i już po zawodach 😋 ogólnie mi się bardzo podobało fajna atmosfera tylko te nagłe zmiany w regulaminie mogły część zawodników zdenerwować. Wszystkim gratuluję!

P.S. Treker, udało ci się w końcu przejechać finałową trasę? Dlaczego twoje roboty sobie z nią nie raziły?

Również uważam, że atmosfera była bardzo fajna. Zwłaszcza, że to były pierwsze moje zawody 😃 .

Niestety nie udało mi się przejechać trasy eliminacyjnej, ale i tak było fajnie 😃 .

PS Pozdrawiam kolegów robotyków ze stolika przede mną, którzy użyczyli czujnik CNY70 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...