kiper Napisano Grudzień 18, 2011 Udostępnij Napisano Grudzień 18, 2011 Mam zaszczyt serdecznie zaprosić wszystkich na kolejną edycję zawodów T-BOT, która odbędzie się 25 lutego 2012 roku w Dolnośląskim Parku Technologicznym w Szczawnie Zdroju. Tak jak w ubiegłych latach, przewidziane są cenne nagrody. W tegorocznych zawodach będzie można wziąć udział w 5 kategoriach: Freestyle, Sumo, Minisumo, Linefollower, Lego Linefollower. Rejestracja potrwa do 20 lutego! Więcej informacji na oficjalnej stronie zawodów: T-BOT 2012
Treker (Damian Szymański) Styczeń 10, 2012 Udostępnij Styczeń 10, 2012 Jak wygląda sprawa rejestracji? Zarejestrowałem dwa roboty, około dwa dni temu, a linka aktywacyjnego jak nie było tak nie ma. Edit: Kolejna próba z nowym robotem i innym mailem i nadal nic.
kiper Styczeń 15, 2012 Autor tematu Udostępnij Styczeń 15, 2012 Już dostawałem informacje o problemie z rejestracją. Najprawdopodobniej to coś z serwerem, że nie wysyła linka aktywacyjnego. Administrator strony jest teraz niedostępny, za kilka dni się tym zajmie, więc proszę wszystkich o cierpliwość i przepraszam za kłopot.
nes86 Luty 4, 2012 Udostępnij Luty 4, 2012 Zapoznałem się z regulaminem i mam kilka uwag: Regulamin Sumo: punkt 5. Nie jest określony materiał z jakiego zbudowane jest dohyo (drewno/stal, powierzchnia gumowa czy okleina). punkt 13. Nie jest określone ile razy zawodnik może zgłosić prośbę o zawieszenie i ile takie zawieszenie meczu będzie trwać. Regulamin Minisumo: Punkt 5. Wysokość ringu od 1cm do 2,5cm. Oczywiście to zależy od was i mogę was tylko prosić o to aby wysokość ringu nie była mniejsza niż 2,5cm. Również brak informacji o materiale z jakiego wykonane jest dohyo. Regulamin LF: Punkt 4. podpunkt "i". Oznacza to, że nie mogę wystartować z robotem którego zbudował ktoś inny? Punkt 7. podpunkt "a" Uważam, że limit 5min to zdecydowanie za dużo na trasę o długości 5-10 metrów. Wg. mnie można cten czas zmniejszyć do 3min lub nawet 2min. Usprawni to przeprowadzenie rozgrywak. Wszystkie regulaminy mają wiele drobnych błędów o których nie wspomniałem wyżej. Np. Nie jest jasno zdefiniowany przebieg meczu, konsekwencje otrzymania przewinienia itp. Bardzo podoba mi się zapis (z oczywistych względów) o tym, że robot stawiany jest za linią startową, a nie jak na większości zawodów na połowie dohyo. Czy jest z góry określona liczba robotów wchodząca do fazy finałowej? Czy może będzie to zależeć od ilości robotów biorących udział w fazie eleiminacyyjnej? Jak liczne grupy eliminacyjne przewidujecie (4,8,16 robotów)?
ojebejbe Luty 10, 2012 Udostępnij Luty 10, 2012 Na stronie, ani na FB nie udało mi się znaleźć informacji o tym, kiedy kończ się rejestracja. Warto byłoby to uzupełnić
bartek1333 Luty 15, 2012 Udostępnij Luty 15, 2012 W regulaminie jest napisane, że przebieg trasy będzie dostępny maksymalnie 2 tygodnie przed zawodami. Gdzie można ją zobaczyć?
hungrydevil Luty 16, 2012 Udostępnij Luty 16, 2012 GROM ruszył przed czasem drugi dzień przygotowań do T-BOT ojjj będzie się działo przypominam, że zostały ostatnie dni aby mieć szanse wygrać pendrive szczegóły https://www.forbot.pl/forum/topics7/minisumo-czubus-vt6610.htm
hungrydevil Luty 19, 2012 Udostępnij Luty 19, 2012 Carpe Diem, to taki mały doping bo naszym celem jest łączenie pożytecznego z przyjemnym. Jak tylko MM'S ruszy to zabieramy się za SUMO w środę Gryf wbija do mnie i ogień jak się uda to będzie nasz rekord robot w 2 dni P.S. jeśli ktoś chciałby się zabrać z OPOLA niech wali na PW bo będziemy mieli chyba miejsce ale pod koniec tygodnia będę wiedział na 100% co i jak.
Treker (Damian Szymański) Luty 19, 2012 Udostępnij Luty 19, 2012 Ja mam dwa pytania: - jak wygląda sprawa tras do FTL, które zgodnie z regulaminem powinny być już pokazane - czy kwestia tylko 3 przejazdów w FTL'ach jest przesądzona?
small-man Luty 25, 2012 Udostępnij Luty 25, 2012 No i już po zawodach ogólnie mi się bardzo podobało fajna atmosfera tylko te nagłe zmiany w regulaminie mogły część zawodników zdenerwować. Wszystkim gratuluję! P.S. Treker, udało ci się w końcu przejechać finałową trasę? Dlaczego twoje roboty sobie z nią nie raziły?
bartek1333 Luty 25, 2012 Udostępnij Luty 25, 2012 Również uważam, że atmosfera była bardzo fajna. Zwłaszcza, że to były pierwsze moje zawody . Niestety nie udało mi się przejechać trasy eliminacyjnej, ale i tak było fajnie . PS Pozdrawiam kolegów robotyków ze stolika przede mną, którzy użyczyli czujnik CNY70
hungrydevil Luty 25, 2012 Udostępnij Luty 25, 2012 PIĘKNIE było:) lubię jak jest dużo os. i jest wesoło, zawody bardzo udane SUMO miało chrzest.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »