Skocz do zawartości

Koło robotyków - Łódź

Pomocna odpowiedź

hungrydevil, macie wolne miejsce w ekipie? Kiedy macie spotkanie koła naukowego?

To nie przekonywuj, bo różni ludzie mają różne doświadczenia, ja akurat mam takie, że najlepiej liczyć na siebie, unika się wtedy wielu rozczarowań.
Jeżeli trafisz na osoby godne zaufania, pełne chęci do współpracy, prawdziwych pasjonatów, który kochają to, co robią będziesz tylko zyskiwał. Nie warto szukać ludzi na siłę. Bo tacy będą tylko robić zbędne zamieszanie. Wiem to z własnego doświadczenia...

Na siłę nie szukam ludzi. Po prostu zbieram chętnych. Moim zdanie co dwie głowy to nie jedna i będę dążył żeby to koło/grupa powstała i prężnie funkcjonowała.

kingofspace, wiemy że nie szukasz na siłę, koła robotyki mają trochę inną postać niż "teamy", bo w kołach chodzi o spotykanie się ludzi zainteresowanych tym samym tematem i wymianę dyskusji, każdy początkujący szybciej się nauczy, kiedy mu się coś wytłumaczy i pokaże, niż czytając wypowiedzi na forach. Sam bym chętnie dołączył się do jakiegoś koła, ale takowe w okolicach Katowic niestety nie funkcjonują, a przynajmniej nie są zainteresowane zawodami robotyki.

Sam bym chętnie dołączył się do jakiegoś koła, ale takowe w okolicach Katowic niestety nie funkcjonują, a przynajmniej nie są zainteresowane zawodami robotyki.

Może warto coś zoorganizować? Z tego co widzę to jest kilka aktywnych osób na Forbocie ze Śląska. Ja też pisałbym się na takie spotkania, nawet może być w Kato :]

• 3 miesiące później...

Z tego co widzę, to mimo dobrych założeń, pomysł okazał się fiaskiem. Jeżeli jesteście jeszcze chętni, to może ja bym zaproponował spotkanie się "w rzeczywistości" w celu omówienia co i jak. 😉 Myślę, że najlepszym wyjściem byłoby nie organizowanie stałej "siedziby" a spotkania u różnych osób/członków ... wtedy każdy ma jakiś sprzęt u siebie, co wyklucza konieczność tachania sprzętu i eliminuje ewentualne opłaty za miejscówkę itp. Co wy na to?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...