Skocz do zawartości

[Zawody] Robotic Tournament 2012 - 24 marca - Rybnik

Pomocna odpowiedź

i Wasp ale to przez to, że Tomek nie wystartował robota.

Hehe, jestem w komfortowej sytuacji, mogę powiedzieć "nie wiadomo, jak by się potoczyło..." 😋

Carpe Diem właśnie wspomniał o tym, o czym ja sam zapomniałem. Przez dłuższy czas nikt nie wiedział w jakim systemie rozgrywane są walki, później się okazało, że w grupach, kto podręczył sędziów przy stoliku dowiadywał się nawet, z jakimi robotami jest w grupie. O tym że byłem w grupie C dowiedziałem się po zakończeniu eliminacji 😋

Nigdzie nie było wywieszonych/wyświetlonych tabel z punktami, na stronie pojawiały się jakieś wyniki, ale tak jak Carpe Diem napisał, totalnie zagmatwane i nieczytelne. To jest sprawa do kategorycznej poprawki na następne zawody.

Witam, mnie również zawody się bardzo podobały, organizacja może nie koniecznie się udała, ale nie było źle, tak jak koledzy wyżej pisali- za mało sędziów i za mało ringów. Nagrody fajne bo praktyczne, ale mała ciekawostka: w sumo nagroda za 3 miejsce była lepsza od tej za 2?! Jakby ktoś miał jakieś filmiki z walk sumo to wrzućcie bo ja nie miałem możliwości nagrywania.

A mnie zastanawia jak wyglądały rozgrywki FTL'i bez BotlandTeam'u 🙂 Macie jakieś nagrania z finałów FTL?

No niestety ale w ogólne ta turbina była dziwna, w kształcie takiego leja, a w najszerszym miejscu miała chyba 10" średnicy. Sam robot był ogromny, pewnie ledwo wchodził na A4.

[ Dodano: 25-03-2012, 11:28 ]

ps. jak widziałem wyniki na stronie dalej są błędne

Na bieżąco będę uzupełniał, mam trochę filmików z walk, nie tylko moich:

Deathmatch

Wasp vs eMZet 2, przypadkowa walka w wyniku pomyłki:

• Lubię! 1

Bardzo dziękuję użytkownikowi Sailo, dzięki któremu powstał mój pierwszy (działający) linefollower. Niestety nie poradziłem sobie z kątami prostymi na drugiej trasie, ale moim celem przy budowie tego robota było tylko to żeby jakoś działał 😉

Zawody bardzo mi się podobały, poza takimi szczegółami (?) jak mało przejrzyste prezentowanie wyników, oraz to że o godz. 14:00 nikt (z uczestników i organizatorów) nie wiedział kiedy będzie głosowanie na roboty freestyle, które miało się rozpocząć już o 13:00.

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów 🙂

Zawody w Rybniku oceniam bardzo pozytywnie. W sumie czułem się jak na pikniku rodzinnym, dzięki osobom z którymi przyjechałem i chłopakom ze Szczecina, pozdrowienia dla wszystkich! Trochę szwankowała organizacja ponieważ nikt nie wiedział kiedy z kim walczy. Finały Mini-sumo przebiegły natomiast bardzo sprawnie, w sumie mam nadzieję że taki rodzaj rozstrzygania o zwycięstwie będzie powszechny na wszystkich zawodach (każdy z każdym). Chciałbym jeszcze raz podziękować chłopakom z GROMU za udzielone wskazówki w trakcie tworzenia mojego robota. Cieszę się też że było spore zainteresowanie zawodami, szkoda tylko że Sebastian w kategorii SUMO miał chyba tylko jednego przeciwnika ;D Ogólnie zawody wydaje mi się że były na naprawdę wysokim poziomie pod względem przygotowanych uczestniczących robotów, a nawet i polsat się pojawił. Cieszę się że mogłem sprawdzić swojego robota w starciu z sporą czołówką polskiej robotyki mobilnej. Pozdrawiam serdecznie wszystkich i do zobaczenia na następnych zawodach 🙂

lukix, siedziałeś obok mnie chyba 😋

Wasp vs Kiciuś

Wasp vs Park (mam nadzieję że nie pomyliłem Parka z Książusiem).

[ Dodano: 25-03-2012, 13:22 ]

Kiciuś vs Mighty Servant

[ Dodano: 25-03-2012, 13:30 ]

Wasp vs Kraken

KD93 byłbym wdzięczny jeżeli byś wrzucił walki jakie masz nagrane, niestety mój kamero-operator 🙂 skasował przez przypadek wszystkie filmy 😃

Mam jeszcze z Mighty Servantem, ale muszę je trochę przyciąć, bo jest 30s ustawiania robotów i 6s walki (w tym 5 odliczania), jak pewnie pamiętasz 😋

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...