Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Racja, nie zauważyłem tego byka w słowie ;]. No, no zapowiada się wszystko na bardzo ineteresującą konstrukcję. Czym będziesz to maleństwo sterował? Pilotem do modeli RC czy coś sam robisz?

Przeflashowałeś już ją na Er9x (nie pamiętam, czy o tym nie gadaliśmy)? Bardzo przyjemny soft. U mnie sprawdza się wyśmienicie zarówno przy kopterku jak i Bixlerze, którego już całkiem całkiem opanowałem.

przez pierwsze 40s go widać, potem chwilę pojawiam się ja przy mijaniu się z samolotem znajomego z forum RC (którego żona kręciła ów film).

No, ale jakoś offtopowo się niechcący zrobiło.

Gratki i czekam w końcu na filmik z lotu 🙂

Marooned, nie czuję potrzeby flashowania apki narazie.

Dziś była pierwsza próba wzniesienia się w powietrze, odnoszę wrażenie, że ten akumulatorek jest za słaby do mojego kopterka. Zachowywał się trochę jak poduszkowiec, no i na końcu przyłożył mi 2 śmigłami w apkę. Suma sumarum, mam do wyważenia kolejne 2 śmigła, i znowu regulator do wymiany, nie wiem co się stało, ale w pewnym momencie przestał działać. Albo one są takie słabe, albo coś się niedobrego dzieje na płytce na której mam polutowane wszystkie przewody zasilające regulatory. Padł regulator który dziś rano założyłem nowy.

Regulatory są na 3A ciągłego, ja nawet nie pobieram 1,5A. I pali mi się ciągle w tym samym miejscu regulator, pozostałe działają bez problemów.

• 5 miesiące później...

Przeniosłem temat tutaj, niektórym już kompletnie odbiło, ale żebym nie stał "ponad prawem" to chowam temat w tym dziale.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...