Skocz do zawartości

Bugi na forum bądź stronie

Pomocna odpowiedź

shaslyk135, o wielkie dzięki za zgłoszenie - sprawdzałem, a nie zauważyłem. Będzie niedługo poprawione 😉

Nie zdążyłem zagłosować w konkursie i muszę teraz cały czas oglądać ten komunikat:

To jakaś kara? 🙂

Uważam, że po zakończeniu głosowania te komunikaty powinny znikać.

Wojciech, dzięki za zgłoszenie - zawsze znikało, teraz coś poszło źle.

Daj znać, czy już nie widzisz tego komunikatu 🙂

torcek, wgrałem już poprawkę do forbot.com oraz wszystkich innych Forbotowych domen 🙂 Teraz nikt nie będzie już miał problemu.

• 3 miesiące później...
  • 1 rok później...

Mechano, taki mały błąd czasami się zdarza, ale właśnie przy cofaniu - na szczęście nie jest to nic krytycznego. Przy kolejnych aktualizacjach systemu powinno ustąpić 🙂

quandziadek, mam świadomość, że połączenie szyfrowane jest potrzebne i pracuję nad tym od pewnego czasu. Niestety w związku z tym, że Forbot aktualnie korzysta z kilku różnych systemów nie jest to błyskawiczna operacja do wdrożenia. Jak uda mi się rozwiązać wszystkie przeszkody, to przepnę wszytko na https 🙂

• 4 tygodnie później...

To mały bug, który pewnie trochę irytuje użytkowników nie-Windowsów. Otóż blok z kodem wygląda tak:

Problemem jest to, że kod nie jest wyświetlony fontem o stałej szerokości znaków, przez co nie widać jego pierwotnego formatowania. Dla selektora "dl.codebox code" w /forum/templates/subSilver/sub.css przypisane jest "font-family: Consolas, mono;". Consolas to font dostępny tylko na Windowsie. Zamiast "mono" powinno być po prostu "monospace" i wtedy wszystko będzie jak trzeba 🙂

quandziadek, dziękuję za sygnał - już poprawione. Powinno być lepiej, test:

// the setup function runs once when you press reset or power the board
void setup() {
 // initialize digital pin LED_BUILTIN as an output.
 pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
}

// the loop function runs over and over again forever
void loop() {
 digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH);   // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
 delay(1000);                       // wait for a second
 digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW);    // turn the LED off by making the voltage LOW
 delay(1000);                       // wait for a second
}

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...