Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

• 2 tygodnie później...

Myślałem i wymyśliłem cuś takiego :

I wizualizacja w sketch upie:

I tak mam pytanie jak wykonać koła ? Myślałem żeby wytoczyć je z aluminium lub polamidu ale nie mam tokarki. Kto mógłby wykonać takie kółka ? I ile by to mniej więcej kosztowało ? I ewentualnie gdzie można dostać odpowiednie klocki z polamidu ? A może macie lepszą alternatywę dal toczenia ?

Myślałem jeszcze nad czymś takim :

mógłbym np. kupić takie coś http://botland.com.pl/przejsciowki/141-aluminiowy-hub-mocujacy-3mm.html znaleźć rurkę o odpowiedniej średnicy i poprostu wbić jedną część w drugą ...

Hmmm zobaczę jeszcze czy nie zrobię tego na modelarni. W każdym razie teraz mam taki problem, że nie wiem gdzie lipola upchnę 😋 Macie jakieś pomysły ? Myślałem nad takim

takim lub ewentualnie 800mAh tylko nie wiem gdzei go zmieszczę a tak kupił bym takich pięć małych i bym zmieniał po każdej walce 😋

No taki "szczotkowy" sposób raczej nie jest zbyt dobry 😕 chyba raczej powiększę trochę koła (zwieksze prześwit) i pakiet wsune pomiędzy...

[ Dodano: 17-10-2012, 18:23 ]

Dobra już wymyśliłem będzie to wyglądać tak :

Pakiet ma takie wymiary 40x20x15 więc po obraniu z pianki będzie pasować idealnie 😋 Co prawda ma tylko 350mAh ale nawet przy poborze 2A (maks jaki wyciągną pololki będzie chodził przez 10min więc jak kupię za 3-4 takie pakiety to myślę, że będzie git muszę jeszcze wymyśleć jakiś sposób mocowania pługa i projekt będzie chyba skończony ...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...