Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Sam wykonujesz, czy też będzie to płytka dwuwarstwowa zamawiana?

Popatrz na płytkę to zobaczysz, że w kilku miejscach (np. tuż poniżej procka) pad przelotki albo dotyka albo jest niebezpiecznie blisko innej ścieżki. Od sprawdzenia takich rzeczy masz DRC i ERC, na 100% tego nei sprawdzałeś, bo zauważyłbyś błędy.

Część ścieżek poprowadziłeś krzywo - stosuje się tylko kąty 45* i 90* oraz ew. zaokrąglenia. Wiele ścieżek mogłoby też być grubszych - masz na to miejsce!

Wiem, że ścieżki mają być grubsze tylko nie wiem jak bardzo. Dzięki za podpowiedź z przelotkami.

[ Dodano: 18-04-2013, 08:47 ]

Może uda się dziś wytrawić płytkę i pocynować. Wiecie może gdzie w Poznaniu będą rezystory i kondensatory smd 1206?

Jak już klikniesz "print", to w eaglu możesz jeszcze wybrać różne dodatkowe opcje - solid, black, caption i między innymi mirror - zaznacz to i po kłopocie 🙂

Prawy górny Sharp: popraw, bo przy wytrawianiu będzie zwora. W ogóle w miarę możliwości wszystkie 3 powinny mieć identyczny routing odpowiadających sobie ścieżek.

Masz dużo krzywych ścieżek.

Masz dużo ścieżek, które bez problemu mogłyby (i powinny) być grubsze.

Płytka może być węższa - przesuń prawą część bardziej do środka.

Dlaczego stabilizator na oddzielnej płytce?

Dodaj otwory montażowe, potem będziesz Ci ich brakować.

Zastanów się nad wylewką masy.

Stabilizator osobno bo zapomniałem o nim jak rysowałem pcb i nie chce już tego tak przerabiać.Co z prawym Sharpem? W sensie, że ścieżka między padami? Które ścieżki? I jak grube?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...