Skocz do zawartości

Jak wyglądałyby idealne zawody robotów?

Pomocna odpowiedź

spartakus, popieram w pełni. Z magnesami można w pełni wykorzystać potencjał robota, no i może konkurencja cieszyła by się większym powodzeniem z racji tego, że większość zagranicznych Sumo jest wyposażona w magnesy.

ps19, wiesz może jak to jest na zagranicznych zawodach sumo z magnesami, gdy ktoś przyniesie robota z ogromnym dociskiem ( takie że trzeba odrywać łomem, jak w Japonii) ? Czy jest jakiś zapis na to w regulaminie ?

Liga robotyczna? Nigdy o tym nie słyszałem - mógłby ktoś wiecej o tym napisać?

Dokładnie to Polska Unia Robotyki Turniejowej

ps19, wiesz może jak to jest na zagranicznych zawodach sumo z magnesami, gdy ktoś przyniesie robota z ogromnym dociskiem ( takie że trzeba odrywać łomem, jak w Japonii) ? Czy jest jakiś zapis na to w regulaminie ?

Z tego co widać po filmach z zawodów to maty są nieźle zaorane po walkach i łomem odrywają roboty.

Robot musi się poruszać, bierność w walce jest karana stratą punktu.

Osobiście widziałem 1, może 2 przypadki odrywania robota łomem.

Musi się poruszać, jak nie to wtedy to każdy mógłby dorzucić magnesy z "siłą przyciągania" 0,5t i nic go wtedy nie ruszy.

Polska Unia Robotyki Turniejowej, chyba nie do końca funkcjonuje bo odniosłem ostatnio wrażenie że np. regulaminy różnią się np. w przypadku Sumo.

Co do ringów to ringi metalowe są trwalsze od drewnianych, ring drewniany po wyrwaniu kawałka drewna podczas walki, albo głębszym zadrapaniu nie nadaje się na następną edycję zawodów, a ring metalowy wystarczy ponownie pomalować.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...