Skocz do zawartości

Ile macie lat?

Ile macie lat?  

280 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile macie lat?

• 3
    • 11-14
      50
    • 15-17
      80
    • 18-21
      67
    • 22-25
      53
    • 25-28
      8
    • 28-33
      10
    • 34-45
      8
    • 46-55
      1
    • > 55
      0

Ankieta jest już zamknięta!

Pomocna odpowiedź

ProeXtreme chodziło raczej o to, że wszystko się da jeśli się chce 😉 Nie trzeba umieszczać daty urodzenia w profilu jeśli się nie chce. Co to za problem pododawać parę liczb? Myślenie nie boli 😉

W tym roku we wrześniu 17 😉 .

16 kończę gimnazjum (i dylemat technikum czy liceum )

Też stałem przed tym problemem i wybrałem liceum (profil mat-fiz-inf). Dlaczego?

Jeżeli chcesz potem iść na politechnikę (robotyka i automatyka, mechatronika itp.) - ja chcę - to nigdzie lepiej nie przygotują cię z matmy i z fizyki (oczywiście poziom rozszerzony) jak w liceum.

Poza tym uważam (subiektywna opinia), że więcej nauczysz się z elektroniki/programowania we własnym zakresie niż z matmy/fizyki we własnym zakresie.

No to chyba rozpętałem burzę nad wyższością technikum lub liceum 😋

Szkoda tylko, że rzadko się zdarzają profile mat-fiz. Kiedy ja musiałem wybierać, to jedynymi profilami z rozszerzoną matmą były mat-biole, moim zdaniem dziwne połączenie. W dodatku nie każdy profil jest powtarzany co roku.

KD93, jak to rzadko się matfizy zdarzają? Z tego co wiem, to chyba większość LO w Katowicach takie profile ma, ewentualnie z czymśtam na końcu, np mat-fiz-inf jak u mnie.

Niedługo 32, powinno być więcej osób w moim wieku na forum 😃.
Są, są, tylko się nieźle ukrywają 😉
Jeżeli chcesz potem iść na politechnikę (robotyka i automatyka, mechatronika itp.) - ja chcę - to nigdzie lepiej nie przygotują cię z matmy i z fizyki (oczywiście poziom rozszerzony) jak w liceum.

Poza tym uważam (subiektywna opinia), że więcej nauczysz się z elektroniki/programowania we własnym zakresie niż z matmy/fizyki we własnym zakresie.

Ja jestem zadowolony, że miałem 5 lat technikum elektronicznego niż 4 lata o niczym w liceum, ale to było 15 lat temu, więc zapewne nijak się ma do dzisiejszych standardów.

KD93, szczerze mówiąc nie wiem dokładnie jak było w innych szkołach na przestrzeni lat, ale u nas rok w rok otwierana jest klasa o profilu mat-fiz-inf.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...