Skocz do zawartości

Przesyłanie danych na strone WWW

Mrpatryk

Pomocna odpowiedź

Hej,

Dzięki za odpowiedź. Apka (Blynk) w telefonie może być. Tylko jak wygląda fizycznie połączenie modułu WIFI z tą apka? Mam na myśli to czy Blynk zadziała tylko w mojej sieci czy również poza nią (praca)? Czy w module WIFI muszę coś zrobić, napisać, dodać hardware aby dane z czujnika były dostępne w tej apce? Przepraszam za ilość pytań, ale wolę się dowiedzieć wcześniej niż kupować moduł a później okaże się, że nie spełni moich oczekiwań.

@hazi18 spróbuj zainstalować Blynka i się chwilę nim pobawić - na pewno większość pytań zniknie. Ta aplikacja jest bardzo, bardzo intuicyjna 😉

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Dzień dobry wszystkim. Jestem posiadaczem ESP8266 jednak przykładowy kod z biblioteki nie działa jak powinien, nie łączy się z siecią. Czy może ktoś podesłać kod, który łączy się z siecią? Ja w domu używam WIFI bez hasła więc w kodzie jeśli będzie SSID oraz PASSWORD to czy zakomentowanie PASSWORD nie spowoduje problemów? ćzy inaczej można to rozwiązać?

EDIT:

pojawia mi się taki błąd

obraz.thumb.png.917189b548023c64673c641f9589f58c.png

Edytowano przez hazi18
problem

Czy jest ważne aktualizować firmware jeśli ja nie chce?

Wpisywałem w wyszukiwarce esp8266 by ESP8266 Community jednak nic nie znalazło. Chyba że znajdzie po instalacji sterownika CH3406driver?

EDIT:

zainstalowałem CH3406driver i wpisałem URL który podałeś jednak nadal nie mogę znaleźć  esp8266 by ESP8266 Community. Co mogłem zrobić źle?

Już mam, podany link przez Cb jest zły, po wpisaniu tego zadziałało. http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json

I mały błąd

obraz.thumb.png.5c4e9beb5f12bbe08b56eeb36741b312.png

Edytowano przez hazi18
progres w pracy

To teraz uprzejmie udaj się do preferencji, włącz wyświetlanie wszystkich błędów kompilacji i wyślij nam wynik - bo na razie możemy stwierdzić że coś jest zepsute, ale skrzętnie przed nami ukryłeś informację co mianowicie.

Komunikaty błędów kopiuj i wklejaj jako tekst/code/spojler. Na razie przesuń sobie bibliotekę do ESP8266 z katalogu Libraries gdzieś w inne miejsce i spróbuj ponownie. W niektórych projektach core ESP8266 2.5.cośtam mi nie działa, cofnąłem sobie do wersji 2.4.cośtam. 

esptool.py v2.6
2.6
esptool.py v2.6
Serial port COM4
Connecting........_____....._____....._____....._____....._____....._____.....____Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\Mateusz\AppData\Local\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.5.2/tools/upload.py", line 25, in <module>
    esptool.main(fakeargs)
  File "C:/Users/Mateusz/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.5.2/tools/esptool\esptool.py", line 2653, in main
    esp.connect(args.before)
  File "C:/Users/Mateusz/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.5.2/tools/esptool\esptool.py", line 468, in connect
    raise FatalError('Failed to connect to %s: %s' % (self.CHIP_NAME, last_error))
esptool.FatalError: Failed to connect to ESP8266: Timed out waiting for packet header
_
wybrany port szeregowy _
 nie istnieje albo Twoja płytka nie jest podłączona

obraz.thumb.png.d33d0c079d10906c39a1a8deb1d5d111.png

Usunąłem tą bibliotekę i skompilowało prawidłowo jednak nie potrafię wgrać...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.