Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@kefyrek Witam serdecznie na forum! 🙂 Cieszę się, że chcesz zrobić coś z Arduino. To naprawdę fajna sprawa. W razie pytań śmiało pisz na forum. 🙂 

Cześć, mam na imię Tomek. Elektroniką interesuje się od 3 lat, ale tylko hobbistycznie. Ostatnio trafiłem na wasze kursy, więc po uzupełnieniu wiedzy zabrałem się za kurs budowania robota. Fajnie nareszcie zrobić coś działającego w praktyce. Dzięki za kursy. Pozdrawiam

• Lubię! 2

Cześć Wam!

Z tej strony Tomek. Mam 34 lata, z wykształcenia jestem inżynierem spawalnikiem. 

Z elektroniką miałem do czynienia w technikum i tam też na zajęciach praktycznych tworzyliśmy układy rysując ścieżki na płytkach, wytrawiając, wiercąc i lutując elementy do tych płytek. Ile to nerwów człowieka kosztowało, a ile satysfakcji gdy taki układ zadziałał 🙂

Po technikum studia i przerwa od elektroniki, aż do wczorajszego dnia, gdy dotarła do mnie paczka z zestawami Mistrza elektronika, Mistrza Arduino. Miło będzie przypomnieć sobie wszystko od początku. 

Po kursach na stronie Forbota widać ogromną wiedzę, pasję i dar do jej przekazywania. Od razu wchodzi do głowy. Dzięki Panowie za robotę, którą robicie!

W planach mam zamiar przypomnieć sobie wszystko i z czasem wykonywania ćwiczeń praktycznych, gdy nabiorę wprawy zaczną też kiełkować projekty 🙂

Nie omieszkam również skorzystać z Waszej pomocy gdy będzie ciężko.

Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim powodzenia w nauce i tworzeniu.

• Lubię! 2

Cześć Wszystkim!

Jestem studentem fizyki na UW (studia magisterskie). Chcę sobie odświeżyć i rozszerzyć moją wiedzę na temat elektroniki - no i dlatego trafiłem na forum:)

Z pozdrowieniami,

Heisenberg

• Lubię! 2

Cześć, nazywam się Jakub. Trochę już śledzę forum ale postanowiłem, że włączę się do dyskusji a i może przedstawię w przyszłości moje projekty. Elektronika i systemy wbudowane to częściowo moje hobby, praca a także związana jest częściowo z moimi studiami. Aktualnie zajmuje się sterownikiem prądu opartym o dość egzotyczny mikrokontroler wśród hobbystów czyli Tiva TM4C123xx.
Cóż, mam nadzieję, że będę mógł dołożyć jakąś cegiełkę do tego forum. 😉

• Lubię! 2

Witam społeczność inżynierską, elektronikę poznałem w technikum elektronicznym, obecnie jestem automatykiem nie pracującym w zawodzie (po Politechnice Wrocławskiej). Obecnie chcę poznać platformę Arduino, następnie Raspberry. Uczyć się chcę z moimi synami (9 i 12 lat).

Czołem Wielkiej Polsce!

• Lubię! 2

@tom8 Witaj Tomku na forum! Cieszę się, że wykorzystujesz zdobytą wiedzę w praktyce 🙂 

@Lipton Witam serdecznie na forum!

11 godzin temu, Lipton napisał:

Po kursach na stronie Forbota widać ogromną wiedzę, pasję i dar do jej przekazywania. Od razu wchodzi do głowy. Dzięki Panowie za robotę, którą robicie!

Dziękujemy za miłe słowa, jest to bardzo motywujące 🙂 

Powodzenia w realizacji zadań z kursu i w przyszłych projektach, gdy będziesz mieć już coś przygotowane zachęcam do pochwalenia się tym na forum.

@Heisenberg to fajnie, że tu trafiłeś 🙂 Zachęcam do aktywności na forum, myślę że znajdziesz tu coś z tematyki twoich studiów.

@dirrack witam Jakubie na forum!

9 godzin temu, dirrack napisał:

Cóż, mam nadzieję, że będę mógł dołożyć jakąś cegiełkę do tego forum.

I bardzo Cię do tego zachęcam. Coś nowego przyda się na forum, może to być inspiracją dla innych do realizacji własnych projektów, nawet dość nietypowych. 🙂 

@Robokwak również serdecznie witam! 🙂 

Powodzenia dla Was w nauce, myślę że wybrałeś na start dobry temat – Arduino jest stosunkowo proste i szybko można zrobić coś ciekawego. Raspberry Pi jest dużo bardziej rozbudowane ale daje też większe możliwości, dlatego jestem pewny, że razem z kursem spokojnie uda Ci się zapoznać z tym tematem. Zachęcam też do aktywności na forum!

• Lubię! 2

Witam, mam na imię Dawid, mam 30 lat, mikrokontrolery zaczęły mnie fascynować dobre 10 lat temu, jednak nigdy się nie odważyłem. Dzisiaj pracuje jako Inżynier Oprzyrządowania, w dziale prototypowni. Więc wróciłem do tematu, mam już pierwszy zestaw, pierwsze ćwiczenia za sobą i tylko żałować że tak późno. W pracy zajmujemy się tworzeniem narzędzi dla produkcji, dysponujemy tokarką, frezarką, szlifierką płaszczyznową, piłą taśmową, spawarką i wieloma innymi ręcznymi narzędziami oraz systemami pneumatycznymi, więc w połączeniu z arduino na pewno nie jeden ciekawy projekt tu powstanie 😉 Pierwsze marzenie to ramie robota. Będzie się działo.
Pozdrowienia dla wszystkich 😉 

• Lubię! 2

@slon2005 Cześć Dawidzie! Myślę że z takim zapleczem narzędzi i maszyn na pewno można by zbudować coś ciekawego. Powodzenia i zachęcam Cię do pochwalenia się na forum swoimi projektami, gdy już coś zbudujesz 🙂 

Cześć, jestem Tomek. Mam 32 lata i od dawna interesuje mnie elektronika, na kurs trafiłem przypadkiem, brylując w internecie.
Zaczynam od podstaw, może z czasem uda się przejść do Arduino i programowania.
pozdrawiam serdecznie :)

• Lubię! 2

Zawitałem do tego forum! Zamierzam poznać malinę! Zobaczyć, czy rzeczywiście nada się do indywidualnego rozwijania pomysłu inteligentnego mieszkania.

Pozdrawiam
Staszek

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...